Un „scorpion galben”, Bear Grylls de Banat. Ce tehnici de supraviețuire puteți...

Un „scorpion galben”, Bear Grylls de Banat. Ce tehnici de supraviețuire puteți învăța de la militarul timișean VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

claudiu-pujky-lugoj-supravietuire-aventura-natura-foto-2

Un ”scorpion galben” întors din teatrele de război din Irak și Afganistan, și-a propus să-i învețe pe lugojeni cum să supraviețuiască în fața pericolelor din natură.


Claudiu Pujky și-a deschis propriul canal pe Youtube, unde a încărcat o colecţie impresionantă, de zeci de filme scurte, care au ca scop educarea celor care vor să petreacă mai multe zile la munte sau în condiţii speciale, arată Cetățeanul.ro. Claudiu a fost vânător de munte cinci ani, iar acum face parte din luptătorii de elită ai armatei române ”Scorpionii galbeni”. Alături de colegii săi militari a participat deja la două misiuni în Irak şi Afganistan.

Lugojeanul s-a inspirat din documentarele de supraviețuire de pe Discovery și a creat varianta românească a acestora. El demonstrează practic tehnici prin care se poate aprinde focul fără brichetă, sau cum îşi pot face persoanele rătăcite, ori plecate în căutarea aventurii, adăpost în pădure pentru noapte sau cum pot găsi mâncare în cele mai neaşteptate locuri.

Până acum pe profilul său, youtube.com/pujkyclaudiu, Claudiu Pujky a publicat 41 de clipuri, vizualizate deja de peste 50.000 de oameni. ”Există mai mulţi pasionaţi de natură, supravieţuire, bushcraft, fiecare îi spune cum vrea, dar e acelasi lucru. Avem şi o comunitate online, bushcraft.ro unde sunt mai mulţi pasionaţi de astfel de lucruri, unii chiar cu experinţă mult mai mare şi cu activităţi mult mai interesante”, motivează Claudiu Pujky proiectul său, pentru sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.