Un timişorean a ajuns printre cei mai buni barmani din lume. Aris...

Un timişorean a ajuns printre cei mai buni barmani din lume. Aris Ganga, în finala Bols Around The World

0
DISTRIBUIȚI

arisTimişoreanul Aris Ganga a reuşit să ajungă în finala concursului Bols Around The World, fiind primul barman român care a fost selectat pentru acest concurs de prestigiu. În competiția din acest an s-au înscris 5.000 de barmani din peste 80 de țări, iar timişoreanul Aris Ganga a reușit să ajungă în finală. Parcurgând cu succes cele 12 probe ale concursului Aris a reușit să convingă juriul prin mixul de calități cu care a intrat în competiție. Juriul a evaluat personalitatea concurenților, priceperea în realizarea băuturilor, creativitatea de a combina cele mai bune ingrediente și umorul fiecăruia. Finala a avut loc la Amsterdam și a dat ocazia tuturor concurenților să descopere noi tehnici de preparare a băuturilor, dar și să- și facă noi prieteni. Timp de 12 săptămâni, cei mai buni barmani din lume și-au pus în practică cele mai creative idei, s-au întrecut în prepararea cocktailurilor și au fost evaluați. Bols Around the World 2015 i-a adus României, prin Aris Ganga un loc printre finaliștii competiției.  Originar din Timișoara, Aris Ganga, 25 de ani, și-a început cariera în barul D’arc unde și a descoperit pasiunea pentru mixologie.

“Începuturile mele ca barman, sau mai bine zis ca ajutor de barman, pot spune că s-au datorat anturajului de prieteni care lucrau deja în spatele barului și care m-au determinat să încerc un job de vară, pentru distracție și socializare.


Totul a început la  D’arc din Timișoara unde am avut parte de un staff numeros de la care am început să învăț câte ceva până când mi-am descoperit pasiunea și am continuat să studiez acest domeniu, al ospitalității. Inspirația a venit din partea staff-ului, dar și din partea lui Caius Mersa, așa cum am menționat și în cadrul competiției Bols Around the World, și nu în ultimul rând din cărți, training-uri și de pe internet. Bols Around The World 2015 mi s-a părut un concurs complex încă de la prima prezentare la care am luat parte, cuprinzând multe laturi ale acestei meserii, ceea ce m-a făcut mai curios și mai implicat în parcurgerea celor 12 probe care m-au adus în top. Mulțumesc pe această cale tuturor celor care m-au susținut”, a declarat Aris Ganga. Casa Bols a fost fondată în 1575 şi este cea mai veche distilerie olandeză încă în funcţiune. Bols este cunoscut în mai mult de 110 ţări din lume pentru băuturile sale, iar Lucas Bols deţine cea mai cuprinzătoare bază de date de cocktailuri din lume, disponibilă online, unde se pot alege între 18 mii de reţete. Lucas Bols este co-fondator al The International Bartender Association şi fondator al The Bols Bartending Academy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.