Unica trupă de surf rock din România, Grave For Sale, lansează primul...

Unica trupă de surf rock din România, Grave For Sale, lansează primul videoclip oficial printr-un concert de neratat

0
DISTRIBUIȚI

graveforsaleUnica trupă de surf rock din ţara noastră, Grave for Sale lansează primul videoclip oficial din carieră, printr-un concert special, care va avea loc vineri 28 aufust la D’arc pe Mal, în deschiderea trupei urmând să evolueze cei de la Arc Gotic. Formaţia timişoreană Grave For Sale a filmat videoclipul piesei Angry Surfer cu forţe proprii. „Am avut parte de ajutorul prietenilor noştri sufletişti Cristi Maghiar (filmări, regie, montaj) şi francezul Gilles Lassale, un prieten al trupei. Gilles a fost foarte natural şi potrivit în rolul Angry Surfer, nu credem că puteam face o alegere mai bună. Cristi Maghiar (freelancer videographer) a avut un aport major, scenariul a pornit de la o idee neşlefuită a trupei, pe care el a creat-o foarte reuşit în maniera sa.


Filmările au avut loc în Timişoara, pe malul Begăi, şi la TamTam“, ne-au declarat membrii trupei. Cu ocazia concertului pe care trupa l-a susţinut la Xtreme Stage, la Revolution Festival, Grave For Sale au cântat alături de Robyn „Shenanigans” Grozoni, noua componentă a formaţiei care a lansat anul trecut albumul de debut „New Moon”. Fata care aduce un plus soundului singurei trupe de surf rock din România foloseşte clapele şi acordeonul pentru a întregi sound-ul timişorenilor. Robyn a cântat anterior alături de trupa Noi din Banat şi the Dockers (irish punk). Împreună cu Grave for Sale a început repetiţiile în februarie 2015, moment în care toate piesele GfS au intrat „sub lupă”, componenţii trupei căutând cel mai potrivit sound pentru fiecare bucată de piesă.

Bazele trupei au fost puse de Tibi Mijea şi Iancu Jianu în anul 2011, după care în „echipaj“ au fost cooptaţi Marco Kurunczi la bass şi Adi Ulmeanu la efecte electro şi proiecţii. Piesa „Angry Surfer”, a fost inclusă în cea de-a şaptea compilaţie dedicată exclusiv muzicienilor timişoreni, pregătită ca în fiecare an de către cei de la anonimTM. Trupa Arc Gotic s-a format în 1992 la Timişoara , la iniţiativa lui Florin Turtă, din interesul comun al membrilor faţă de muzica anilor ’80, mai exact curentul post-punk, nereprezentat până atunci în România. Albumul lor de debut, „Catehism”, care aduce aminte de tonul poeziilor lui George Bacovia, a fost lansat în ianuarie 1994, fiind urmat de „Decadent“ şi „Pavilion Marilla“. Concertul celor două trupe timişorene este programat să înceapă la ora 21, iar intrarea este liberă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.