Universitatea de Vest din Timişoara contestă, pentru a doua oară, amenda primită...

Universitatea de Vest din Timişoara contestă, pentru a doua oară, amenda primită pentru DISCRIMINAREA economistului Radu Golban. Ce au de gând să facă reprezentanţii instituţiei

2
DISTRIBUIȚI

radu golban
Universitatea de Vest din Timişoara s-a ales, anul trecut, cu o amendă de 2.000 de lei, care a fost aplicată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Asta după ce economistul Radu Golban, fost profesor asociat la UVT, a făcut o sesizare instituţiei, în anul 2012, prin care se plângea de faptul că a fost dat afară după ce ar fi scris mai multe articole împotriva Germaniei.


Pe de altă parte, reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara spuneau că a fost încetată colaborarea cu Radu Golban pentru că orele dascălilor asociați au fost atribuite profesorilor titulari.

Tocmai de aceea, UVT a contestat decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar, recent, Curtea de Apel a decis că universitatea timişoreană este bună de plată. Mădălin Bunoiu, prorector al Universităţii de Vest din Timişoara, ne-a declarat că sentinţa privind menţinerea amenzii de 2.000 de lei a fost, din nou, atacată, de data aceasta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Universitatea de Vest are, în fiecare an, sute de profesori colaboratori, care predau cu ora. Contractele cu aceşti profesori colaboratori se încheie la fiecare sfârşit de an universitar. Universitatea de Vest din Timişoara nu a avut obligaţia de a prelungi contractul de colaborare cu domnul Golban”, a mai precizat Mădălin Bunoiu.

2 COMENTARII

  1. „Maurul şi-a făcut datoria. Acum poate să plece”
    Normal că profesorii titulari şi-au însuşit materialul predat de dl. dr. Radu Golban. Furtul intelectual este la modă în România şi Timişoara nu face excepţie!
    Nu mă uimeşte atitudinea celor de la Politehnică.
    Era de aşteptat.

  2. Scuze, la repezeală am scris „Politehnică” în loc de „Universitate”.
    Mă rog, eram cu gândul la Politehnică pentru că se pare că şi aici există năravuri de celor încriminate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.