Unul dintre cele mai iubite spectacole timișorene, Maria de Buenos Aires, pe...

Unul dintre cele mai iubite spectacole timișorene, Maria de Buenos Aires, pe scena festivalului Theaterstock

0
DISTRIBUIȚI

maria de buenos aires05_resize

Timișorenii duc unul din cele mai de succes spectacole în țară. Un spectacol care a doborât orice record de audiență, jucându-se, de la avanpremieră, exclusiv cu casa închisă, Maria de Buenos Aires, pe muzica lui Astor Piazzolla și textul lui Horacio Ferrer, în regia Adei Lupu, se joacă vineri, 14 august, în cadrul festivalului Theaterstock (International Arts Festival Bacău 2015), organizat de Teatrul Municipal “Bacovia”.
„Consideram că spectacolul Maria de Buenos Aires al Teatrului Național din Timișoara este o creație excepțională și am fi onorați să îl găzduim în  cadrul festivalului”, afirmă directorul festivalului, Anca Sigartau, în invitația transmisă managerului Teatrului Național.

maria de buenos aires09_resizeMaria de Buenos Aires, probabil, cea mai cunoscută lucrare a celebrului compozitor și interpret Astor Piazzolla, realizată împreună cu poetul și libretistul uruguayan Horacio Ferrer, reformulează, în spectacolul Naționalului timișorean, muzica și gestul ca semn teatral, prin emoție și imaginație.


În montarea Adei Lupu, opera lui Piazzolla renunță, în premieră, la tonurile tragediei și vorbește despre sensul profund pozitiv al vieții, printr-un moment de viață, imaginat într-o clipă de dragoste. Ada Lupu o aduce pe Maria de Buenos Aires în lumină, prin cuvintele interpreților principali – Claudia Ieremia și Ion Rizea – cei care insuflă spirit personajelor poveștii pe care ei o nasc din și pentru iubire, spirite însuflețite de actorii Sânziana Tarța, Victor Bucur, Cristina König, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncrăian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lăzărescu ş  Ionuț Iova, de dansatorii Cristina Daju și Silviu Gușat, ca si de Nuevo Tango Quintet & Orchestra.

maria de buenos aires13_resizeTrebuie spus că Festivalul Theaterstock Bacau este cel mai recent festival de artele spectacolului din România si cel mai mare eveniment cultural al Moldovei, dedicat iubitorilor de teatru, muzică, literatură si urban-art. Festivalul reuneste un număr de 1.600 artisti din Franţa, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Cehia, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Rusia şi România, acaparează întreg orașul și gestionează 35 de spații de joc. ( Fotografii: Adrian Pîclișan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.