Urmărit internaţional că a ucis două tinere în Spania şi le-a ars...

Urmărit internaţional că a ucis două tinere în Spania şi le-a ars cu var, capturat la Lugoj UPDATE 3 DECLARAŢIA ŞOC a spaniolului în faţa instanţei VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

 

sp 1

Un bărbat care era dat în urmărire internaţională de autorităţile din Spania, fiind acuzat de un dublu asasinat, a fost capturat, ieri după amiază, de poliţiştii de la „Urmăriri” din cadrul Poliţiei Timiş în Lugoj. Sergio Morate este suspectat că le-a ucis pe Marina și Laura, două tinere de 24 și, respectiv, 26 de ani, ale căror corpuri au fost găsite miercuri în râul Huécar din provincia Cuenca, în centrul Spaniei. Cele două femei, dintre care una era fosta prietenă a presupusului criminal, au dispărut cu o săptămână înainte, pe 6 august, în aceeași zi cu bărbatul. Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fugit din Spania la bordul maşinii sale şi s-a îndreptat spre România. A beneficiat de sprijinul unui complice român care i-a închiriat o garsonieră din Lugoj.


După ce au identificat locaţia, o echipă a Serviciului de Acţiuni Speciale a pătruns în forţă, imobilizându-l pe suspect înainte ca să mai poată reacţiona. Spaniolul va fi prezentat, astăzi, Curţii de Apel Timişoara pentru confirmarea mandatului de arestare internaţională.

UPDATE 1 Poliţiştii din Timiş a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că „s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului, faţă de bărbatul, de 27 ani, la domiciliul căruia urmăritul a fost depistat”.

UPDATE 2 IPJ Timiș a făcut public filmul capturării cetățeanului spaniol căutat pentru crimă.

UPDATE 3  Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, solicitarea procurorilor de arestare provizorie pe 15 zile a spaniolului având în vedere că a fost semnalat ca urmărit internaţional în sistemul SIS, dar nu a a ajuns din Spania mandatul de arestare preventivă.  Sergio Morate a declarat în faţa instanţei că nu vrea să fie extrădat în Spania deoarece „au fost ameninţări la adresa mea şi a familie în Spania. Îmi este teamă. Cunoştinţele uneia dintre fete sunt de origine ucraineană şi armeană şi au numeroase contacte şi îmi pot pune în pericol viaţa şi în închisoare”. Avocata Claudia Cândea, apărtoarea spaniolului, a cerut respingerea solicitării de arestare pentru că nu există sosit mandatul de arestare şi „clientul meu consideră că nu se face vinovat de această faptă”. Curtea de Apel Timişoara a decis arestarea pe 15 zile. Sergio Morate nu a făcut nicio declaraţie presei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.