Zeci de câini şi pisici din Timişoara, sterilizaţi gratuit cu sprijinul comunităţii....

Zeci de câini şi pisici din Timişoara, sterilizaţi gratuit cu sprijinul comunităţii. Cum poate fi redus numărul de animale abandonate pe stradă

0
DISTRIBUIȚI

caini sterilizati

Peste o sută de iubitori de animale s-au implicat în cadrul campaniei „5 lei pentru sterilizări gratuite” iniţiate de Asociaţia Pet Hope Timişoara. Astfel, s-au strâns aproape 5.600 de lei, bani cu care asociaţia a reuşit să sterilizeze 37 de câini şi 14 pisici aflaţi în situaţii de risc, prioritate având femelele, în special cele care se împerecheaseră deja.

„În medie, la fiecare tură de gestație, o femelă naște şase pui, așadar un simplu calcul ne arată că, prin cele 38 de sterilizări efectuate femelelor, Pet Hope a prevenit pe termen foarte scurt, aruncarea pe stradă a peste 200 de pui.


(…) Avem medici veterinari foarte buni în Timișoara, care pe lângă faptul că sunt profesioniști de excepție au înțeles două lucruri vitale pentru stoparea fenomenului animalelor fără stăpân: există stăpâni care sigur nu își vor steriliza animalele fără intervenţia noastră şi nu putem să stăm nepăsători şi să ne uităm cum străzile oraşului nostru se umplu de pui nedoriţi, iar în al doilea rând, doar un efort comun, al asociațiilor împreună cu veterinarii, cu Poliția și cu Primăria poate diminua numărul de animale abandonate pe stradă”, este de părere Alina Văcaru, managerul Asociației Pet Hope și coordonator al campaniei „5 lei pentru sterilizări gratuite”.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, costul unei sterilizări la câini a fost între 95 şi 200 de lei, iar la pisici, între 55 şi 80 de lei, în funcţie de exemplarul sterilizat. Campania „5 lei pentru sterilizări gratuite” a fost inițiată pe grupul online de Protecție a Animalelor Timiș și este derulată prin rotație de către asociațiile din Timișoara. Asociaţia Animal Care Team (ACT) Timişoara va prelua a patra etapă a campaniei, care începe cu strângerea de fonduri din 1 septembrie, când timișorenii vor putea dona din nou pentru sterilizarea cât mai multor animale care se înmulțesc necontrolat.

„Dincolo de strângerea de fonduri și de sterilizările efectuate, campania a fost un bun prilej să informăm oamenii despre ce înseamnă deținerea responsabilă a unui animal de companie. Pe lângă sterilizarea animalelor s-au efecutat microcipări și înregistrări în Registrul animalelor de companie, așa cum cere legea”, a mai precizat Alina Văcaru, managerul Pet Hope.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.