70 de persoane din mediul rural au absolvit cursuri GRATUITE de calificare...

70 de persoane din mediul rural au absolvit cursuri GRATUITE de calificare la CCIAT. Ce alte cursuri vor mai fi organizate

0
DISTRIBUIȚI

cursuri gratuite 1

Proiectul “RuralNet – Centru de orientare în carieră și consultanță non-agricolă” inițiat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pentru persoane din mediul rural, s-a dovedit a fi unul de succes. Până în prezent, 70 de persoane – șomeri, persoane inactive sau ocupate în agricultura de subzistență, manageri și angajați de firme din domenii non-agricole au absolvit aceste cursuri gratuite.

Cursul de “Competențe antreprenoriale” a fost absolvit de 30 de persoane care au acum posibilitatea de a înființa o afacere pe cont propriu, 16 persoane au urmat cursul de “Competențe IT”, un curs de inițiere în folosirea calculatorului pentru cei care doresc să utilizeze tehnica de calcul și oportunitățile de comunicare și operare modernă a informațiilor, iar 24 de persoane s-au calificat în domeniul “Agent de curățenie clădiri și mijloace de transport”.
În prezent se derulează un curs de calificare pentru meseria de “Operator introducere, validare și prelucrare date”, care va oferi celor 24 de absolvenți posibilitatea de a se angaja la orice firmă sau instituție care operează cu date.

Din 2 septembrie începe cursul de “Lucrător în comerț”, destinat celor care vor să se califice pentru a se angaja ca vânzători, celor care doresc să-și înființeze propria afacere sau celor angajați deja în magazine, ca necalificați.


La acest curs se pot înscrie și persoane care nu și-au finalizat studiile minime obligatorii.
În cadrul proiectului, absolvenții cursurilor primesc subvenții și sprijin pentru angajare din partea CCIAT, care oferă, gratuit, și consiliere pentru orientarea în carieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.