Academia Atletico de Madrid și-a deschis filială la Timișoara! Ce club de...

Academia Atletico de Madrid și-a deschis filială la Timișoara! Ce club de juniori de pe Bega a devenit pepinieră pentru spanioli

0
DISTRIBUIȚI

atletico (3)

Celebra Atletico Madrid l-ar putea găsi pe noul Cosmin Contra direct de la sursă. FC Juventus Timișoara a devenit filială a gigantului spaniol prin intermediul primei academii deschise de aceștia în Europa, cea de la București.

Proiectul timișorean de la Colterm și-a dat azi mâna cu cel început de Regal Sport la București, primul club din afara Spaniei și din Europa care evoluează sub egida lui Atletico Madrid. Pe lângă România, formația din capitala Spaniei mai are academii deschise în Mexic, India și China. ”E un moment important pentru noi. Deschidem prima astfel de academie din vestul țării. Ne bucurăm că am fost aleși din multitudinea de cluburi de copii și juniori… Ne obligă la foarte multe lucruri de acum încolo. Mă bucur că vom avea o metodologie diferită de antrenamente. Spania a câștigat foarte mult fotbalistic”, a declarat Antonio Bădescu, președintele FC Juventus Timișoara.

Clubul care își desfășoară activitatea cu circa 150 de copii împărțiți pe șapte categorii de vârstă, de la 2002 la 2010-11, intră astfel într-un cerc select al grupărilor care au dreptul să poarte culorile alb-roșu-albastru. Primii au fost cei de la Regal Sport București, în urmă cu un an de zile.


La parteneriat și-a adus un aport ambasadorul României în Spania. În țară mai există o colaborare cu o formație din Pitești iar pentru selecții sunt vizate și Moldova, dar și alte grupări din București. ”Este o zi importantă. Academia Atletico Madrid București e un proiect ambițios de care fotbalul românesc avea nevoie. Metodologia e în totalitate de la clubul madrilen. Academia noastră beneficiază de implicarea directă a antrenorilor spanioli. La Grupa de 99 avem un staff exclusiv spaniol, condus de Carlos Sanchez Aguilar”, a specificat Mihai Badea, președinte Regal Sport.

La București se află 100 de bursieri, jucători care au asigurat totul de către club, plus 150 care plătesc 180-220 lei pe lună pentru a călca pe urmele lui Fernando Torres. Primul plecat pentru un stagiu la madrileni a fost Robert Ion, născut 2000. Acum, Atletico are în vizor un total de șase jucători de la bucureșteni.

Parteneriatul cu Juventus Colterm a avut bazele și într-un joc la un turneu din Bulgaria cu Atletico Madrid București, scor 1-2. Azi dimineață cele două au remizat în Calea Șagului în revanșă. ”Am găsit în primul rând oameni deschiși. A fost o chestiune de câteva săptămâni”, a explicat Klaus Mihai, team manager Academia Atletico Madrid.

Pe lângă faptul că antrenorii vor beneficia de stagii speciale, la fel ca și cei mai buni tineri fotbaliști, Juventus va oferi pe fiecare grupă de vârstă câte cinci burse pentru început. ”Nu cred că am atras invidie. M-aș bucura să colaborăm cu alte cluburi locale, noi dorim să facem poate ceva altfel față de cum am fost obișnuiți. Vrem să lansăm jucători care să ajungă la națională, ne-am bucura dacă ajung chiar și în Liga I”, a mai spus Antionio Bădescu. Juventus Colterm a lansat Liga de VEST și își păstrează propria denumire în campionat, dar în turneele următoare, primul fiind la Zrenjanin în octombrie, va trimite o formație care va evolua în celebrele dungi alb-roșii și cu denumirea de Atletico de Madrid (Timișoara).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.