ACS Poli DOBOARĂ în premieră Steaua, în fața celui mai numeros public...

ACS Poli DOBOARĂ în premieră Steaua, în fața celui mai numeros public din acest sezon GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

poli steaua rep 2 04_resize

Public numeros, o echipă cu nume mare, pierdut parțial, și un atu mare pentru gazde, Florin Marin, antrenorul care are soluția răpunerii campioanei. ACS Poli și Steaua se îndreptau spre un nou rezultat alb la doi ani de la precedenta întâlnire de pe Bega, dar nou intratul Javier Hernandez a schimbat soarta jocului cu câteva minute înainte de ultimul fluier, când voleul său spectaculos a stabilit scorul final: 1-0 pentru gazde.

Stadionul „Dan Păltinișanu” nu mai avusese parte de un așa aflux de spectatori de la precedenta partidă cu Steaua. Peste 20.000 de oameni au luat cu asalt cea mai mare arenă a orașului pentru o primire pe măsură a oaspeților bucureșteni. Pentru prima dată la un meci al lui ACS Poli au explodat câteva petarde la tribuna a doua, iar micuța galerie din vechea peluză și-a îngroșat rândurile. În celălalt colț al stadionului, fără ultrașii de altădată, roș-albaștrii au avut parte de încurajări din partea câtorva zeci de fani, iar mulți steliști erau cu siguranță „infilitrați” prin tribună. Timișorenii i-au înțepat pe campionii en titre și în mod oficial, au afișat doar „FCSB” deasupra stemei.

Pe teren, elevii lui Florin Marin păreau să înceapă curajos, cu un 4-3-3 atractiv și aproape toate numele importante aruncate în luptă. După câteva minute vine prima fază care le-a dat speranțe spectatorilor pătimași. Zicu îl lansează pe Goga, dar preluarea atacantului ajunge direct în brațele lui Niță.


Gazdele au părut apoi însă copleșite de publicul numeros și Steaua a fost aproape de gol prin Chipciu. Acesta a zguduit bara lui Kirschstein în minutul 23, cu un șut de la distanță. Jocul lui ACS Poli a devenit apoi un ușor „hei-rup”, cu multe baloane la întâmplare. Doar Elek l-a mai pus la încercare pe Niță în prima repriză, cu un șut pe direcția sa după jumătate de oră din meci.

Fantezie spaniolă

După pauză timișorenii au căpătat mai mult curaj. Popescu (min. 51) și Llorente (65) și-au încercat pe acest fond șutul de la distanță. Imediat însă după șansa celui din urmă, steliștii aveau să trimită din nou mingea în bară. Mingea a ajuns la Stanciu după o acțiune prelungită de atac, șutul său, pe jos, a lovit bara din dreapta lui Kirschstein, apoi goalkeeperul german a reținut cu noroc balonul în fața unui alt roș-albastru. Între timp, Zicu, lipsit de inspirație în ultima perioadă, a fost schimbat.

Venită cu ”principal” nou pe hârtie, Țiți Dumitriu, dar cu același Mirel Rădoi de fapt pe bancă, formația aflată mai sus în clasament a rămas periculoasă. ACS Poli nu a dus lipsă de șanse în continuare, dar Goga a irosit cel puțin două faze importante. Printre ele, cea din minutul 79, când a semiluftat în duel cu un adversar la doar câțiva metri lateral de țintă. La acestea s-a adăugat și faza din minutul 84, când șutul lui Elek a fost respins cu piciorul de Niță la colțul scurt.

Și totuși, când nimeni nu mai aștepta nimic. Cu două minute înainte de final, spaniolul Javi Hernandez își pune imaginația la contribuție și trimite un voleu splendid peste Niță și în plasa de la colțul lung. Steliștii au încercat să pună presiune în prelungiri, dar acum gazdele au beneficiat și de vocea tribunei, mult mai liniștită înainte de deschiderea scorului. Kirschstein a reținut, Dan Popescu a respins, iar fluierul final al lui Cătălin George Găman a adus bucurie generală pe stadion.

ACS Poli învinge în premieră Steaua și acumulează 11 puncte după zece etape în Liga I. Timișorenii ocupă provizoriu locul 8 în clasament.

ACS Poli Timișoara: Kirschstein – Belu, Luchin (cpt.), Cânu (53’ Melinte), D. Popescu – Ov. Popescu (90’+3 Curtean), Sarmov, F. Llorente – Zicu (60’ J. Hernanez), Elek, Goga. Antrenor: Florin Marin.

Steaua București: Niță – Alcenat, Varela (cpt.), Toșca, Guilherme – L. Filip (82’ Tudorie), Muniru (70’ Breeveld) – Ad. Popa, Stanciu, Chipciu – Tade (60’ Hamroun). Antrenor: Mirel Rădoi.

Foto: Adrian Pîclișan

1 COMENTARIU

  1. ar mai trebui un fundas central in locul lui Scutaru, care nu va fi asta niciodata, un fundas lateral dreapta in locul lui Belu, care numai el stie ce joaca. in rest ajunge, cred ca cu lotul actual se poate supravietui in play-off. dar usor nu va fii, sa nu creada nimeni asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.