ACS Poli înfruntă în Cupă echipa condusă de timișoreanul Alex Pelici. Pe...

ACS Poli înfruntă în Cupă echipa condusă de timișoreanul Alex Pelici. Pe ce jucători nu va miza Florin Marin cu Vâlcea

0
DISTRIBUIȚI

pelici

ACS Poli debutează mâine în Cupa României cu o partidă pe teren străin. Divizionara B CSM Râmnicu Vâlcea trebuia să primească acasă vizita timișorenilor, dar meciul din faza 16-imilor se va disputa la Pitești în nocturnă. Florin Marin nu va convoca cel puțin două nume importante în Trivale, dar atât el, cât și tehnicianul oltenilor, Alexandru Pelici, vizează calificarea mai departe.

Bănățenii au o serie pozitivă în campionat în ultimele trei jocuri, similară cu cea a vâlcenilor, adică două victorii și un egal, însă cele două formații sunt despărțite de un eșalon valoric. ”Vâlcea e o echipă bună, au jucători care au mai jucat în Liga I. E o echipă bine organizată, Pelici e un antrenor bun, care organizează bine jocul în defensivă. Sper să facem în teren diferența care e între echipe pe hârtie. Lotul e echilibrat, putem face față în cele trei competiții. E normal să-și dorească să se califice mai departe. Jocurile de Cupă sunt diferite, au fost surprize, echipe inferioare ca nivel au eliminat echipe bune. Trebuie să abordăm jocul serios pentru că ne dorim calificarea… E încărcat programul, am jucat cu Voluntari vineri, mâine cu Vâlcea, vineri cu Iași. Unii jucători vor rămâne la Timișoara să facă pregătire în continuare, nu e ușor să gestionezi o asemenea situație”, a declarat Florin Marin. ”Principalul” echipei de pe Bega îi va menaja pe Gabriel Cânu, aflat în recuperare, și pe Ianis Zicu, care încă are dureri la gleznă.

De partea cealaltă Alex Pelici admite că s-ar fi bucurat mai mult dacă jocul s-ar fi desfășurat în Zăvoi.


Meciul fiind practic mutat în Argeș pentru că arena din Rm. Vâlcea nu are nocturnă și nu permitea transmiterea partidei la ore târzii. ”Ar fi fost bine din punct de vedere al suporterilor. Noi ne-am dorit să aducem o echipă de Liga I la Vâlcea, consider că obiectivul ni l-am îndeplinit. Asta nu înseamnă că nu sperăm la o victorie cu Poli. Jucătorii care fac parte din lotul lor sunt cu toții de Liga I, dacă vor intra alții aceștia vor fi probabil motivați. E clar că e favorită, dar noi credem în șansa noastră. Am încredere în jucătorii mei, mulți vor să arate că merită să ajungă la nivelul Ligii I”, a spus Alex Pelici pentru PRESSALERT.ro.

”Meci aparte”. 1-0 pentru Marin în 2015

CSM Rm. Vâlcea are un mic contingent timișorean. Alexandru Pelici e ajutat din postura de ”secund” de către un alt concetățean, Roberto Ivan. În timp ce în atacul oltenilor ar putea apărea Marius Staicu, trecut și pe la ACS Poli. ”Nu am ce să demonstrez nimic la nimeni, o să ne facem jocul nostru și încercăm să ne calificăm mai departe”, a explicat Marius Staicu, jucător care a primit șansa a doar unui joc în Liga I la ACS Poli.

”Când joci cu echipa din orașul tău e mereu un meci aparte. Asta e soarta noastră a antrenorilor și jucătorilor, azi suntem aici și apărăm Vâlcea. E o onoare să joc împotriva unui antrenor ca Florin Marin, un antrenor cu mare experiență în Liga I. Îi mulțumesc pentru aprecieri și îl respect la rândul meu”, a precizat Pelici. Acesta s-a întâlnit recent cu Florin Marin într-un joc amical din vară. Atunci, ”principalul” timișorenilor era la Rapid și a câștigat cu 2-1 în fața vâlcenilor. CSM-ul are doi jucători incerți pentru meciul de mâine. Neagoe și Tomozei. În faza precedentă Vâlcea a eliminat-o pe Gaz Metan din Cupă.

Partida CSM Rm. Vâlcea – ACS Poli Timișoara din 16-imile Cupei României se dispută mâine, de la ora 20.00 (Digi), pe Stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești.

Foto: banatsport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.