Administrația Robu, complice la fraudarea bugetului local cu milioane de lei. Vezi...

Administrația Robu, complice la fraudarea bugetului local cu milioane de lei. Vezi ce nu fac de ani de zile reprezentanţii administraţiei locale

1
DISTRIBUIȚI

afisaj traiti bine

Situație scandaloasă descoperită la ultimul control al Curții de Conturi – Primăria Timișoara nu a preluat nici până acum sutele de  spații de afișaj outdoor, deși acest lucru ar fi trebuit să se întâmple de ani de zile, după cum a dispus instituția de control. Mai precis, municipalitatea  ar fi trebuit să preia prin proces verbal cele 115 refugii din stațiile RATT și 50 panouri de tip backlight, la expirarea contractului, încă din 2010.


În perioada 2013 – 2013, Primăria Timișoara ar fi trebuit să încaseze venituri de 645.000 dolari SUA și 99.000 euro. Acest lucru a fost dispus inclusiv în urma controlului de anul trecut. Aceste sume nu au fost recuperate, Curtea de Conturi stabilind că situația este în continuare la fel de dezastruoasă.

Auditorii au stabilit că firma Getica Ooh SRL, cea care a succedat firmei News Outdoor, care a avut contractul de asociere cu municipalitatea, exploatează în continuare aceste spații publicitare. Firma a acționat în instanță primăria solicitând modificarea unor clauze contractuale la vechiul contract care a expirat. „Pe de altă parte (Getica ooh SRL, n.a.) utilizează şi în prezent refugiile construite conform contractului de asociere nr. 4109-2000, care devin de drept proprietatea Municipiului Timişoara la încetarea contractului de asociere, fără posibilitatea Municipiului de a le exploata, potrivit prevederilor legale în vigoare, în calitate de proprietar şi de a obţine venituri ale bugetului local în acest sens”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

Numai prin nepreluarea în patrimoniu a refugiilor şi panourilor, primăria a fost prejudiciată cu 880.000 lei, auditorii nestabilind ce sumă s-ar fi putut obţine din concesionarea spaţiilor respective.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.