AGLOMERARE de personalități la deschiderea Centrului de Excelență FRF de la Timișoara....

AGLOMERARE de personalități la deschiderea Centrului de Excelență FRF de la Timișoara. Câți bani investesc autoritățile locale în noul proiect GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

DSCF9311

Centrul de Excelență Tricolor11 Timișoara a fost deschis azi oficial în prezența unei asistențe numeroase. Printre vedetele invitate s-au numărat absolvenți cunoscuți ai LPS Banatul, precum Cosmin Contra sau Paul Codrea. De la eveniment nu a lipsit nici președintele FRF, Răzvan Burleanu, care i-a mulțumit primarului Nicolae Robu pentru implicare. Autoritățile locale au o contribuție importantă în noul proiect fotbalistic la nivelul țării.

În Capitala Banatului s-a deschis azi oficial al doilea Centru de Excelență FRF după cel din Tg. Mureș. Activitatea aici e deja în toi, lotul și staff-ul fiind deja format. Holul Liceului Sportiv ”Banatul” a fost neîncăpător azi pentru pleiada de personalități sosite. Oameni de fotbal ai zonei, precum Jackie Ionescu și Emeric Dembroschi, dar și invitați FRF de marcă, precum Miodrag Belodedici ori Jean Vlădoiu, au realizat o adevărate reuniune.

”E prezentul, dar e un prezent care va înfluența din punctul nostru de vedere decisiv fotbalul românesc. Implementarea celor opt centre până în 2018 reprezintă un obiectiv primordial, strategic, pentru calificarea la următoarele trei turnee finale. E un proiect inspirat de rezultatele mari din fotbalul românesc de după 1989 pe baza a ce s-a făcut înainte de Revoluție. Acum avem la dispoziție un alt know-how… Unul dintre motive a fost că din 1922 66 de jucători din Timiș au fost la prima reprezentativă, cei mai mulți după București. Al doilea e că aici am găsit un parteneriat optim între autorități și mediul universitar. În jurul lor ne dorim să construim centrele”, a declarat Răzvan Burleanu.

Contribuție locală majoră

Deși Timișoara nu profită direct de noul centru fotbalistic, autoritățile au investit serios și în acest proiect. ”Am luat la cunoștință proiectul FRF după o discuție directă cu FRF.


Cred că e cel mai important proiect în România de la Revoluție încoace. Sunt sigur că vom reuși să dăm naționalei mari jucători buni, echipelor din România, eu mă gândesc direct la Poli bineînțeles și ceea ce excedem dăm la export pentru alte echipe din Europa”, a spus Nicolae Robu. Cert e că produsele Centrului de Excelență pot pleca unde vor după ciclul de patru ani. Ce-i adevărat, cluburile de proveniență primesc 50% din suma de transfer a celor care pleacă. 25% primește Centrul de formare iar restul de 25% trebuie reinvestiți de autorități în infrastructura Centrului. 11 jucători din cei 28 prezenți în prima generație Tricolor11 Timișoara provin de la ACS Poli și LPS Banatul.

Conform lui Răzvan Burleanu FRF investește anual 150 de mii de euro, în timp ce contribuția autorităților locale se ridică la 100 de mii de euro. ”Cheltuielile operaționale asumate de Federație sunt anual de 150 de mii de euro, echivalentul contribuției Primăriei e undeva la 100 de mii de euro, ceea ce înseamnă cazare și masă, transport pentru copii, toate cheltuielile privind staff-ul sunt în sarcina FRF. Apoi există investiția de aproximativ 250-300 de mii de euro făcută în terenul de antrenament (n.r. noul sintetic). La nivel de țară până în 2018 FRF își asumă un buget de 3 milioane euro pe operaționale iar în infrasctură undeva la 2,5 milioane. Banii noștri, ai FRF, sunt din mediul privat, sponsori și de la UEFA”, a adăugat Burleanu.

Mai în glumă, mai în serios, Nicolae Robu a spus azi că nu exclude ca pe viitor să fie probleme și cu această finanțare dacă cei de la Curtea de Conturi consideră celelalte investiții ca fiind lelegale. ”Am putea spune că așteptăm să fim pedepsiți pentru asta ca să se aplice acea lozincă româneasc, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, a precizat edilul.

Tot azi a fost inaugurat oficial și terenul sintetic realizat pentru Centrul de Excelență la Baza 2 a Universității Politehnica, instituție care intră și ea în ecuația proiectului și care a fost reprezentată de rectorul Viorel Șerban. Astfel, Tricolorii11 Timișoara înfruntă la această oră echipa Vojvodinei Novi Sad sub 17 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.