Amadou şi Mariam, doi artiști nevăzători din Mali, au încheiat cea de-a...

Amadou şi Mariam, doi artiști nevăzători din Mali, au încheiat cea de-a zecea ediţie a festivalului Plai FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-469196399">

plai (10) [1600x1200]Decizia de a ţine secret numele care au concertat pe scena principală a festivalului Plai, care a avut loc în weekend-ul trecut la Muzeul Satului Bănăţean, a fost comentată în fel şi chip de melomanii timişoreni, dar spectatorii care au participat la această acţiune au avut parte de o sumedenie de surprize, ultima dintre ele fiind prezenţa celor doi muzicieni numiţi „cuplul orb din Mali“, Amadou şi Mariam.

Pe parcursul zilei, atmosfera a fost animată de ateliere, șezători, teatru de păpuși, mult soare și relaxare sub copaci. Activitățile, care au început la prânz, au adunat o mulțime de curioși pe aleile Muzeului Satului Bănățean. Cu această ocazie, participanții au avut ocazia să învețe lucruri noi: unii, la o șezătoare, au brodat, alții au realizat cărămizi, au confecționat bijuterii, lumânări sau au compus poezii. Casa Filmelor a pregătit, din nou, trei proiecții de excepție, printre care s-a numărat și câtigătoarea Trofeului Ceau, Cinema!, „The Mighty Angel” (2014). Și Scena Antagon a fost foarte apreciată de public, pentru spectacolul  timișorenilor de la AȘA triO, „Uord”.

Argatu a dat și în seara a treia startul concertelor Plai, iar spectatorii nu au ratat momentul și au făcut încălzirea pentru artiștii surpriză. Primii pe scenă au fost cei de la Bratsch, trupă aflată pe scena muzicală de peste 40 de ani. Ritmurile lor gipsy jazz, klezmer și folk au fost apreciate de melomani.

Cap de afiș în ultima seară a Festivalului Plai, dar și cei care au încheiat ediția X, au fost Amadou şi Mariam, care au adus ritmurile tradiționale din Mali pe scena din Timișoara. Binecunoscutul cuplu i-a cucerit și emoționat, deopotrivă, pe spectatori, care au cântat din toată inima alături de cei doi.  Odată cu încheierea celei de-a zecea ediții Plai Festival, cofondatorii și voluntarii Andreea Iager Tako și Norbert Tako transmit gândurile lor publicului, voluntarilor și partenerilor.

„Mulțumim foarte mult pentru cea mai frumoasă ediție de Plai! În toți acești ani am învățat și crescut cu voi și suntem extrem de recunoscatori pentru toate experiențele, provocările, lacrimile și zâmbetele, tot ce înseamnă să oferi necondiționat și să ai atâția oameni diferiți în jurul tău care simt la fel. Am primit și cel mai frumos cadou de la public: prezența! ‎A fost Plaiul pe care l-am visat. Nu ne puteam imagina o retragere mai frumoasă de la coordonarea festivalului Plai. Au fost 10 ediții pe care nu le vom uita niciodată! În 2006 când am creat festivalul nu am avut niciun obiectiv privind longevitatea. Am dorit doar să creăm un eveniment relevant pentru Timișoara. Sperăm că am atins acest obiectiv și mulțumim tuturor celor care au crezut și au sprijinit visul nostru! Vom rămâne în continuare voluntari activi în cadrul Plai și vom oferi orice sprijin necesar cerut de echipa frumoasa Plai, dacă vor decide continuarea acestui proiect sau dezvoltarea altora”, au transmis organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.