Apel DISPERAT al clubului BC Timișoara după blocajul finanțării dinspre autorități. De...

Apel DISPERAT al clubului BC Timișoara după blocajul finanțării dinspre autorități. De la cine cer ajutor ”leii”

1
DISTRIBUIȚI

04_resize

Clubul BC Timișoara a confirmat azi situația extremă în care se află. ”Leii din Banat” încearcă să supraviețuiască în perioada imediat următoare și speră să primească un ajutor pe termen scurt de la meciul de afaceri local. Mâine, echipa pregătită de Dragan Petricevic se va prezenta pentru duelul cu Energia Tg. Jiu, din returul optimilor Cupei României la baschet.

Singurul club de baschet masculin rămas în elită a transmis azi un comunicat de presă prin care recunoaște situația extremă în care a ajuns din cauza deciziei Curții de Conturi, care consideră că banii de la Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș nu au fost acordați sub o formă prevăzută de legea actuală. Consiliul Director al clubului s-a întrunit azi și a analizat posibilitățile de a continua activitatea în aceste condiții. Deciziile care ar urma să afecteze și celelalte cluburi susținute de autorități (ACS Poli, CH Poli, Saracens) au fost contestate, însă nu se știe exact când va sosi decizia finală.


BC Timișoara a decis azi să apeleze de urgență la comunitatea de afaceri din oraș, cel puțin pentru un sprijin temporar.

”Având în vedere situația gravă existentă, Consiliul Director face un apel la mediul de afaceri timișorean, parte a comunității locale, să sprijine financiar clubul pe o perioadă limitată astfel încât tradiția baschetbalistică timișoreană să nu fie întreruptă. În acest sens, Consiliul Director va transmite în cursul zilei de azi o scrisoare oficială companiilor din Timișoara pentru sprijinirea acestui demers”, se arată în comunicatul emis de BC Timișoara. Câștigătoarea Cupei în 2015 se bazează în demersul ei și pe tradiția clubului de baschet fanion din zona Banatului și va continua deocamdată activitatea normală.

”Consiliul Director al clubului BC Timișoara a decis să încerce continuarea activității prin prezentarea echipei la jocurile imediat următoare în speranța că apelul adresat mediului de afaceri timișorean va avea un ecou pozitiv și că opinia finală a Curții de Conturi a României se va dovedi favorabilă autorităților publice locale”, se mai arată în comunicat.

Prezent azi la deschiderea Centrului de Excelență FRF de la Timișoara, primarul Nicolae Robu a vorbit din nou despre situația delicată generată în sportul local. ”Baschetul e primul dintre sporturile afectate… Eu sunt încrezător că la Curtea de Conturi la nivel național există oameni competenți, de bună credință, respectându-se spiritul legii. Sunt sigur că vom avea câștig de cauză. Deocamdată totul e înghețat, mai pot rezista aceste structuri, nu foarte mult, apoi intră în insolvență, în penalități, așa cum s-a întâmplat și altora, spre dizolvare, cine va răspunde, abia acesta e prejudiciul”, a conchis Nicolae Robu.

BC Timișoara dispută mâine, de la ora 18.00, returul cu Energia Tg. Jiu din optimile de finală ale Cupei României, în prima manșă oltenii s-au impus cu 65-59.

 

1 COMENTARIU

  1. Avind in vedere ca trebuie sa se descurce singuri , sa isi faca si activitati creative care sa produca ceva util si o parte din banii sai investasca in sportul lor gasind si sponsori de la pariuri sportive , oameni de afaceri carora le place sa vada sportul , sa nu ma injure este la- indemina . sa mearga la inteprinderi sai sponsorizeze, dar fiecare sa faca ceva sanatate ca multe ar mai fi dar astazi doar atit nu va suparati pe adevar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.