Primăria Timișoara, acuzată că a prelungit ILEGAL toate autorizațiile de taxi în...

Primăria Timișoara, acuzată că a prelungit ILEGAL toate autorizațiile de taxi în 2014, în loc să facă reautorizare VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

leontin herec sindicat taxi 3

În Timişoara îşi desfăşoară activitatea aproximativ 2.800 de taximetrişti, un număr mult prea mare, crede Leontin Herec, liderul Sindicatului Independent al Taximetriștilor Egali de Pretutindeni (SITEP), care a fost prezent, în această seară, în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE. Taximetristul timişorean a dezvăluit că prin capitala Banatului ar trebui să circule cel mult 1.300 de taxiuri. Asta pentru că legea spune că trebuie să fie patru taxiuri la o mie de locuitori.

Leontin Herec s-a plâns în cadrul emisiunii că a făcut zeci de adrese la Biroul de Transport din cadrul Primăriei Timişoara, dar şi la Prefectură, prin care a solicitat ca numărul autorizaţiilor de taxi să fie reduse, însă în zadar. Mai mult, taximetristul spune că a primit de la Primăria Timişoara în loc de răspunsuri…plicuri goale. „Primeşti plic gol în momentul în care Primăria Timişoara nu poate să dea un răspuns clar.


Nu doar eu am primi astfel de plicuri goale din partea Biroului de Transport, ci şi alte firme. Asta s-a întâmplat acum doi, trei ani, înainte să vină Robu”, a declarat Leontin Herec.

Liderul SITEP a explicat şi de ce taximetriştii din Timişoara percep unele dintre cele mai mari tarife din ţară. „Legea spune că nu am voie să fac concurenţă transportului în comun. Un bilet pe tramvai sau autobuz costă peste 2,5 lei. La Timişoara, preţul mediu per kilometru perceput de taximetrişti este de 2,19 bani, atâta timp cât Primăria Timişoara ajută transportul în comun, îl susţine cu peste 60%. Totodată, aceste preţuri sunt căutate să se ţină pe loc de către proprietarii de dispecerate de taxi, pentru că se lucrează la negru, se produc bani negri”, a acuzat Leontin Herec.

Preşedintele SITEP a mai dezvăluit la PRESSLALERT LIVE faptul că Primăria Timişoara a făcut o ilegalitate, în martie 2014, când expirau vechile licenţe. Astfel, în loc să iniţieze un proces de reautorizare a taxiurilor din oraş, reprezentanţii municipalităţii au preferat să prelungească autorizaţia taximetriştilor pe încă cinci ani. Din acest motiv, aproape 500 de taximetrişti din Timişoara au făcut plângere la Avocatul Poporului. „O să intrăm în faliment. Primăria Timişoara nu avea dreptul să prelungească autorizaţiile, trebuia să facă reautorizarea şi să rămânem patru taximetrişti la o mie de locuitori, pentru a ne putea câştiga pâinea. Am depus plângerea acum 40 de zile, încă nu am primit niciun răspuns. S-au prelungit ilegal aceste autorizaţii taxi prin Hotărâre de Consiliu Local”, a precizat Leontin Herec.

Liderul SITEP mai crede că primarul Nicolae Robu nu cunoaşte situaţia taximetriştilor din oraş pentru că „are domni care-i suflă în urechi numai prostii, nu e deloc bine informat şi de aceea face şi greşeli”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.