Arădeanul Florin Raţiu este unul dintre cei doar 20 de oameni pe...

Arădeanul Florin Raţiu este unul dintre cei doar 20 de oameni pe care Mark Zuckerberg îi „urmărește” pe Facebook. Cum a ajuns pe această listă selectă

0
DISTRIBUIȚI

florin ratiu facebook

Florin Raţiu este singurul român pe care Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, îl urmăreşte pe reţeaua socială. Florin a absolvit în 2001 Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad, iar acum este inginer la Facebook, relatează adevarul.ro.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, are o listă foarte scurtă, de 20 de persoane, cărora le-a dat „follow”. Pe de altă parte, este urmărit pe reţeaua socială pe care a fondat-o de peste 35 de milioane de utilizatori. Printre puţinii oameni urmăriţi de Zuckerberg se numără jurnalişti sau artişti celebri: muzicianul Calvin Broadus, cunoscut ca Snoop Lion (fost Snoop Dogg), Jeff Jarvis, specialist în comunicare, sau reporterul Nick Bilton, de la New York Times.

Lista scurtă a celebrului miliardar american a ajuns la un moment dat la puţin peste 30 de persoane. A renunţat între timp la urmărirea unor celebrităţi precum jurnalista Arianna Huffington, co-fondatoarea Huffington Post, sau actriţa Dianna Agron, dar a ales să-l urmărească în continuare pe Florin Raţiu.


De altfel, după „asocierea” cu Mark Zuckerberg, românul a fost asaltat de follow-eri pe reţeaua socială, numărul acestora depăşind în prezent 260.000.

Florin Raţiu s-a stabilit în Statele Unite, în Mountain View, California, şi din anul 2008 lucrează ca programator pentru Facebook. Înainte a lucrat şi pentru Google şi Micosoft. După de a terminat liceul din Arad, Florin Raţiu a preferat să îşi continue studiile în Statele Unite ale Americii, la Universitatea Stanford, unde a absolvit şi două studii masterale.

Despre Florin Raţiu, profesorii din liceu au doar cuvinte de laudă şi spun că se mândresc că faptul că acesta s-a realizat în Statele Unite. Colegiul în care a învăţat Astfel, Octavia Potocean – cea care i-a fost profesoară de matematică lui Florin Raţiu la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” spune că acesta a fost un elev excepţional. „Florin Raţiu a fost elevul meu, un elev deosebit. Îl ştiu din clasa a V-a. A făcut parte dintr-un grup de tineri elevi care excelau la matematică. De altfel, Florin a făcut parte din lotul României la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Seul. Acolo a câştigat medalia de bronz”, a povestit Octavia Potocean, conform adevarul.ro.

Fosta profesoară a lui Florin Raţiu mai spune că se bucură de reuşita fostului său elev şi de faptul că acesta a ajuns să lucreze pentru o companie importantă. „Faptul că Florin Raţiu a ajuns să se realizeze nu poate decât să mă bucure. Este un lucru bun atât pentru el, cât şi pentru instituţia noastră de învăţământ”, mai spune Octavia Potocean.

Sursa foto: facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.