Artiști timișoreni, în tabără timp de o săptămână la Muzeul Satului Bănățean....

Artiști timișoreni, în tabără timp de o săptămână la Muzeul Satului Bănățean. Când vor fi prezentate lucrările FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-568459945">

12036605_549234081900867_5547101612223849332_nPe o vreme de promoroacă „atipică sufletului de paie a lui septembrie”, ieri a început la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara tabăra de pictură Satul Nostru. Acesta este a patra ediție a taberei de creație din incinta muzeului și adună la un loc artiști plastici din Timișoara cu nume de rezonanță: Horia Bojin, Sorin Bijan, Tiberiu Giucă, Nada Stojici, Gabriel Bodnariu. Artiștii au început în forță tabăra, cu o lucrare colectivă, în care au fost desfăcute toate barierele: s-a desenat cu creionul și s-a colorat cu pământ reavăn și iarbă.

Timp de o săptămână, artiștii sunt chemați să redescopere satul și o frumusețe sufletească ce, de altfel, nu le e străină. La vernisajul din 7 octombrie 2015 vor vorbi profesorul universitar Marcel Tolcea și curatorul de artă Dana Sarmeș. „În cazul de față, mulțumirile și cinstea au un circuit mai special, și nu neapărat în ordinea enumerată: mulțumim CJT pentru sprijinul financiar, mulțumim artiștilor care ne fac onoare și mulțumim și Muzeului Satului Bănățean pentru inițierea și găzduirea acțiunii”, transmit artiștii. 
La vernisaj, fiecare dintre participanții acestei ediții va expune, pe lângă creațiile din tabăra de față, și câteva lucrări din atelierele personale. Aceste mini-expoziții personale vor fi găzduite în Sala de expoziții temporare a Muzeului Satului Bănățean timp de o lună de zile.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.