Aurescu, despre „dosarul sensibil” al migraţiei: Avem nevoie de soluţii urgente, la...

Aurescu, despre „dosarul sensibil” al migraţiei: Avem nevoie de soluţii urgente, la nivel european

0
DISTRIBUIȚI

bogdan aurescu

Bogdan Aurescu a pledat, la reuniunea miniştrilor de externe din statele UE, de la Luxemburg, pentru adoptarea unor soluţii urgente, la nivel european, în problema refugiaţilor, migraţia fiind „unul dintre cele mai sensibile dosare”, prin implicaţiile umanitare şi provocările la adresa politicilor UE.

Discuţia privind fenomenul migraţiei, din cadrul reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care s-a desfăşurat la Luxemburg vineri şi sâmbătă, a prilejuit „un schimb amplu de opinii cu privire la modul în care UE este chemată să răspundă acestei provocări majore”, informează MAE, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, şefii diplomaţiilor europene au dezbătut necesitatea convenirii unor măsuri integrate de gestionare a crizei refugiaţilor şi a unei politici europene de azil.

„Avem nevoie de soluţii urgente şi adecvate care să trateze problema la sursă, în ţările de origine, dar si în cele de tranzit.


E nevoie de adresarea problemelor care stau la originea fenomenului. Avem nevoie de soluţii comune, la nivel european, cele unilaterale nefiind eficiente. Migraţia este unul dintre cele mai sensibile dosare de pe agenda europeană actuală, prin implicaţiile pe plan umanitar, dar şi prin provocările la adresa politicilor Uniunii Europene şi a modului de gestionare a spaţiului european” a spus, în cadrul reuniunii, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Aurescu a mai afirmat că alături de „situaţia gravă de securitate” din vecinătatea estică, problema migraţiei reprezintă o „provocare” care va da măsura solidarităţii europene şi a angajamentului în apărarea principiilor şi valorilor UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.