Bănăţenii nu mănâncă sănătos, avertizează un medic timişorean. De ce boală suferă...

Bănăţenii nu mănâncă sănătos, avertizează un medic timişorean. De ce boală suferă tot mai mulţi oameni din această cauză

0
DISTRIBUIȚI

mancare nesanatoasa

În vestul ţării sunt cu 30% mai mulţi pacienţi faţă de alte regiuni diagnosticaţi cu o boală care apare şi datorită alimentaţiei nesănătoase. Aceasta este concluzia la care a ajuns Viorel Bucuraş, şeful Clinicii de Urologie de la Spitalul Judeţean Timişoara. Medicul timişorean spune că bănăţenii fac pietre la rinichi mai des decât alţi români.

„Suntem oameni bogaţi, avem foarte multe pietre la rinichi.


Constatarea noastră este că bănăţenii fac mai des pietre la rinichi. Ne săpăm groapa cu dinţii, pentru că alimentaţia noastră este mult mai nesănătoasă decât alimentaţia din zonele centrale şi de est ale României, unde se mănâncă mai multe legume şi mai puţin cea mai bună legumă, porcul. Simptomatologia în boala litiazică poate să fie extrem de diferită, poate să fie extrem de violentă, foarte violentă în colica renală și să nu aibă nicio manifestare când există un calcul foarte mare care ocupă tot rinichiul. Calculii mici chinuie și cei mari distrug”, explică medicul Viorel Bucuraş.

La Timişoara, pacienţii care au pietre la rinichi sunt trataţi gratuit prin mai multe metode, printre care şi operaţia cu laser. „Am ajuns să fim o clinică redutabilă în tratarea pietrelor la rinichi, nu doar în ţară. Suntem singurul centru de training în endourologie (n. r. chirurgie urologică minim invazivă) din Europa de Est”, a mai precizat şeful Clinicii de Urologie de la „Judeţean”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.