BC Timișoara începe sezonul cu o primă BĂTĂLIE de apărare a Cupei...

BC Timișoara începe sezonul cu o primă BĂTĂLIE de apărare a Cupei României. Ce spune Dragan Petricevic de jocul dur al Energiei Târgu Jiu

0
DISTRIBUIȚI

03_resize

”Leii din Banat” încep noua stagiune cu două zile mai repede decât programarea anunțată inițial. BC Timișoara evoluează luni pe parchetul Energiei Tg. Jiu în prima manșă din optimile Cupei României, competiție câștigată în primăvară de alb-violeți. Tehnicianul bănățenilor, Dragan Petricevic, caracterizează jocul gorjenilor ca fiind unul dus la limită, dar subliniază că echipa sa e pregătită și de un astfel de meci.

BCT-ul a încheiat seria de teste cu o victorie în fața celor de la Phoenix Galați, scor 71-60. Meci în care Shiloh s-a remarcat cu 17 puncte înscrise. Antrenorul Dragan Petricevic consideră că echipa sa mai are de lucrat la omogenitate, dar e foarte încrezător în potențialul ce poate fi atins pe parcursul campionatului. ”Totdeauna pentru noi, cei din Banat, ambiția e foarte ridicată, așa că așteptăm cu nerăbdare noul sezon competițional. Pregătirea a fost una cum m-am așteptat, a decurs normal. E ceva specific când ai mulți jucători noi. Am trecut printr-o perioadă normală de acumulare, probleme de accidentare, în perioada de încărcătură maximă. Echipa a câștigat mult la chimie, dacă am compara primul cu ultimul meci. Dacă am compara cu începutul sezonului trecut pot să spun că stăm ceva mai slab la relații de joc, e de înțeles, dar la capitolul potențial stăm mai bine. La fel la capitolul relații interumane, între jucători, stăm foarte bine. Există și nesincronizări, un număr mare de jucători noi, aveam și anul trecut, dar sunt jucători care au evoluat în acest campionat, care se cunoșteau. Trebuie să avem răbdare. Eu sunt optimist că putem să avem un sezon bun, dar să nu fac promisiuni, ar fi un lucru iresponsabil în sport. Singurul lucru pot să spun e că vom lupta, vom munci cât de bine putem. Dacă nu vor exista alte motive, vom avea un sezon bun”, a declarat Dragan Petricevic, antrenorul lui BC Timișoara.

”Joacă totul la limita regulamentului”

Primul examen important pentru singura formație masculină de baschet de pe Bega rămasă în elită va fi luni, în turul de Cupă de la Tg.


Jiu. Oltenii au efectuat la rândul lor mai multe transferuri în această vară și mizează pe nume precum: Diggs, Miles, Callistus și Lazar. ”Energia e o echipă solidă, ca întotdeauna, și ei au avut multe schimbări, au păstrat o idee de joc. Au multă agresivitate, depinde cum va fi văzută de cei care arbitrează, joacă totul la limita regulamentului, așa au făcut și în sezonul trecut. Cineva va judeca dacă depășesc limita. Dacă nu, noi suntem pregătiți să căutăm răspunsul și la asemenea joc, la limita agresivității. Nu e un alibi, știm cu toții la ce să ne așteptăm. Jucăm cu o echipă puternică. Se spune că e mai bine să joci primul joc în deplasare, sunt și clișee, dar se spune că primul joc acasă are o apăsare mai mare față de celelalte meciuri, s-ar putea să fie un avantaj sau nu. Sunt convins că soarta calificării nu se va tranșa din primul meci. Totul depinde de starea de spirit, de factorul motivațional și de concentrarea pe care o vom avea pe teren în ziua meciului, fie că e vorba de luni sau joi. E o responsabilitate (n.r. că BCT e deținătoarea Cupei), e o presiune, adică un grad de responsabilitate mult mai mare”, a precizat Petricevic.

Antrenorul lui BC Timișoara a explicat și că noile reguli: doi jucători autohoni prezenți permanent în Cupă, respectiv unul în campionat și cupele europene, atârnă greu în construirea strategiei. ”Dacă vine un antrenor și spune că e pregătit să facă față acestei provocări, vă spun că minte. Va spune cel care trece mai departe, pentru a se lăuda. Să treci de la doi jucători autohtoni, la unul, inclusiv în cupele europene, e o diferență uriașă. Sunt puține echipe care au mai multe variante pe bancă. Ca să poți să faci această rotație trebuie să ai minim cinci jucători români de valoare”, a adăugat Dragan Petricevic. ”Leii” au tot lotul valid cu trei zile înainte de jocul din Oltenia.

Gorjeni încrezători

Cei de la Energia sunt foarte optimiști înaintea partidei cu timișorenii și se consideră favoriți. ”Să nu uităm că vom avea în față câștigătoarea cupei din sezonul trecut. Din punctul nostru de vedere există respect pentru această echipă, pentru antrenorii și jucătorii de acolo, dar noi știm că suntem o echipă mai bună decât Timișoara și vom încerca să ne calificăm în faza următoare. Dacă vrem să trecem în faza următoare trebuie să facem un meci bun luni seara, pe teren propriu. Din păcate, în această perioadă, nu este sufucient să fii echipa mai bună, contează și ce zi prinzi și cum te prezinți la ora meciului. Și Energia și Timișoara sunt practic două echipe noi, iar întrebarea este cine va fi mai mai pregătit la momentul respectiv pentru cele două meciuri”, a declarat Antonis Constantinides, antrenorul Energiei Tg. Jiu.

Partida tur din optimile de finală ale Cupei României dintre Energia Târgu Jiu și BC Timișoara se dispută luni, de la ora 19.00 (Digi). Returul va avea loc în Sala ”Constantin Jude” trei zile mai târziu, joi, de la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.