Blocat în contractul cu chinezii Cosmin Contra a revenit în Banat. Ce...

Blocat în contractul cu chinezii Cosmin Contra a revenit în Banat. Ce a spus despre schimbarea de antrenori de la ACS Poli

0
DISTRIBUIȚI

DSCF9292

Cosmin Contra a fost azi prezent la inaugurarea Centrului de Excelență FRF de la Timișoara alături de alți foști colegi de la Banatul și Poli. Aflat în litigiu cu chinezii de la Guangzhou, ”Guriță” nu poate accepta deocamdată nicio ofertă venită pe adresa sa. Tânărul antrenor bănățean consideră că rezultatele arată că Florin Marin a fost o alegere bună pentru ACS Poli, club unde a fost dorit în vară.

Cap de listă după plecarea lui Dan Alexa, Contra nu putea intra în discuții cu bănățenii în vară deoarece e încă legat contractual de clubul din China. Azi, acesta s-a reîntâlnit cu Daniel Stanciu, managerul sportiv, dar și cu alți oficiali ai lui ACS Poli. ”Vom vedea care e viitorul meu de antrenor. În momentul de față sunt antrenor în China. Nu cred că am fost eu principalul favorit, mi-a părut rău pentru Dan.


Dan e prietenul meu și a făcut o treabă extraordinară în Divizia B, a promovat echipa și nu a avut șansă în debutul campionatului ca să ducă proiectul și în prima ligă. Dar e un antrenor tânăr, care sigur poate reveni la Timișoara în viitorul apropiat și cu mai multă experiență poate să facă o treabă bună… Am vorbit cu toată lumea, în momentul de față nu pot să antreneze nicio echipă.La rezultatele care sunt înseamnă că Florin Marin e o variantă bună”, a declarat Cosmin Contra.

Întrebat dacă i-ar plăcea să-i antreneze din nou pe Zicu și Goga, ”Guriță” nu a ezitat: ”Sunt foarte mulți care au fost și când eram eu antrenor, întotdeauna e o plăcere să antrenezi la Timișoara”.

Contra mai are un an și jumătate de contract cu Guanzhou R&F, dar ar vrea să revină pe Bătrânul Continent cât mai curând. ”Eu mă gândesc acum să revin în Europa. Spania e o soluție, din prima ligă, a doua, o echipă care vrea să promoveze, vom vedea ce oferte vor fi”, a precizat Cosmin Contra.

Prezent la inaugurarea Centrului de Excelență FRF, ”Guriță” se așteaptă ca tinerii de azi să readucă fotbalul românesc pe un alt piedestal. ”E okay dacă vor crește tinerii jucători în România, să-i vedem peste un an-doi în prima divizie din țară și la națională. Eu am prins Luceafărul, o generație, aici e ceva diferit mi se pare mie. Nu știu dacă mai bine sau mai rău. Ar trebui să aibă mai mult succes. Ceea ce face Gică Hagi, a fost pionier în această privință, a făcut prima academie, sunt foarte mulți jucători care ies de acolo, e un exemplu de urmat… Cred că e un proiect bun”, a concluzionat fostul fotbalist și antrenor al Politehnicii Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.