Bravo, domnule Robu!

Bravo, domnule Robu!

2
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Primarul Nicolae Robu va câștiga un nou mandat în fruntea Primăriei Timișoara. E pronosticul meu pentru anul 2016. De ce spun asta? Ei bine, pentru că în trei ani de zile edilul a învățat niște chestiuni elementare, lucruri pe care înainte de a deveni primar, și chiar în primii doi ani de mandat, nu le cunoștea sau nu dorea să le aplice. Cei care urmăresc prestațiile publice ale primarului Robu au sesizat trei mari aspecte. Nicolae Robu nu le mai știe pe toate. Exact, primarul nu își mai dă cu părerea în calitate de expert pe orice subiect. A învățat să spună „nu știu” și a înţeles că strategia asta e sinonimă cu înțelepciunea.

În al doilea rând, Robu a învățat să ignore sau cel puțin să își reprime reacțiile negative față de cei care îl critică.


Pe scurt, mai rar îl mai auzi tunând la adresa pesediștilor, a protestatarilor sau, la naiba, a mea! Exact! Primarul Robu a învățat o distincție clară. Cu oamenii inteligenți și cu bun-simț poți avea o discuție, fie ea și una în contradictoriu, dar bazată pe argumente, nu pe insulte. Cu restul nu. E ca și cum i-ai explica unui cactus teorema lui Pitagora și ai intra în depresie pentru că nu o înțelege.

În al treilea rând, Robu a devenit un bun strateg. Dacă înainte lua în plin toate loviturile și se războia cu toți, fiind mereu condamnat ba pentru ieșirile acide, ba pentru greșeli sau pentru că nu știa anumite aspecte ale unor probleme, edilul Robu a învățat să facă pluta. Mai exact, primarul a devenit un bun politician. Nicio greșeală nu-i mai aparține (nu că lipsa de asumare ar fi un lucru bun!), el nu a semnat, nu a făcut, nu știe și nu răspunde pentru alții.

Nu numai asta, dar din primărie pleacă doar informații convenabile lui. Exact, prin noua metodă de a transmite conferințele pe Facebook, primarul nu face altceva decât să pună un nou monopol (credeam că e imposibil) pe discursul din primărie. Practic, nu contează că proiectul de 66 de milioane de euro de construcție a unui incinerator de deșeuri ar putea să fie ratat, contează că Robu a pus 45 kilometri de asflat și 2.000 de oameni au urmărit declarația asta pe Facebook.

Nu în ultimul rând, pronosticul meu se leagă de principalul oponent al noului PNL, PSD. În vreme ce primarul Robu se promovează din greu zi de zi și câștigă capital de imagine, PSD Timiș nici măcar nu știe pe cine aruncă în lupta pentru primărie. BRAVO! Ar mai fi ceva de spus?

2 COMENTARII

  1. V-a platit primarul sa scrieti aberatiile astea aici? Vi se pare ca Timisoara se ridica la nivelul Clujului sau macar al Sibiului? Deschideti ochii inainte sa scrieti asa tampenii. Robu nu merita inca un mandat, merita sa fie demis de pe acum!

    • Nene tu nu intelegi? pe cine sa alegi?-” e bine si asa „- vorba noastra si vom ramine inca un mandat cu clownul asta care se lauda cu niste realizari provinciale. Noi TIMISORENII vrem mai mult, dar tacem. Un metru din centura sa fi inceput, sau inca nu s-au aranjat cartile? cine sa fure mai mult?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.