Burning Table pregăteşte un concert deosebit, cu o serie de invitaţi speciali,...

Burning Table pregăteşte un concert deosebit, cu o serie de invitaţi speciali, la Teatrul Naţional Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

burningtableMembrii formaţiei Burning Table revin în faţa publicului cu un concert care va avea loc pe 22 octombrie, de la ora 20.00, la Teatrul Național Timișoara, şi care va include o serie de invitaţi speciali.

Povestea formaţiei a început în noiembrie 2011. După o lungă carieră, în ultimii 25 de ani, în diferite proiecte, Zsolt Szabo (chitară), Levi Molnar (tobe) şi Bogy Nagy (voce) au decis să pună bazele acestei trupe, debutul lor devenind una dintre cele mai notabile apariţii ale anului. Trupa propune un sound nou şi proaspăt, cu o varietate de influenţe de la grunge, rock alternativ, psihedelic, post rock până la electronică şi experimental. Evoluţia trupei a implicat mai multe perioade tumultuoase de căutare pentru o formulă completă, rezultatul fiind invitarea a unui nou membru, producătorul româno-canadian M Saşi Vuşcan (chitară, synts, programare).


Sunetul rezultat din colaborarea celor cinci muzicieni este energetic cu o bogată încărcătură emoţionala şi o texturare sonoră incitantă.

Burning Table a concertat în România, Ungaria , Serbia, Austria şi pregăteşte albumul de debut. Primele trei piese ale trupei pot fi downloadate gratuit de pe pagina de internet a formației. Deşi n-au scos încă niciun album, compoziţiile Burning Table au parte de un feedback deosebit în rândul rockerilor. În ultimii ani, timişorenii au susţinut un concert în cadrul evenimentelor „GuerriLive Radio Session“, iar una din piesele lor a fost inclusă în cadrul emisiunii TalentCast, un program olandez difuzat în cadrul mai multor posturi de radio din Olanda.

Pe lângă faptul că piesele lor au fost difuzate la mai multe posturi de radio din străinătate, alături de aprecierile publicului, cei de la Burning Table au parte şi de aprecierile specialiştilor. Formaţia a primit premiul de „best newcomer” la premiile Maximum Rock Awards. Alături de membrii trupei Burning Table (Bogdan Nagy, Levi Molnar, Zsolt Szabo, M. Saşi Vuscan şi Victor Miclăuş), pe scena Teatrului Naţional se vor afla şi o serie de invitaţi speciali: Cvartetul Lucian Petrilă, Ovidiu Nicolae Horvath („Vita“ – Blazzaj şi Implant Pentru Refuz), Petre Ionuţescu, Ştefan Czifrak, Răzvan Mărcuci şi Gabriel Cherlia (ex – Persona). Cel mai recent concert al trupei în Timişoara, a avut loc în cadrul festivalului Bega Bulevard.

Evenimentul din 22 octombrie este organizat de Asociația Culturală NABU, în parteneriat cu Teatrul Național Timișoara, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș. Biletele de intrare costă între 20 şi 40 lei.

Foto: Bogdan Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.