Cardul naţional de sănătate, OBLIGATORIU de astăzi. Ce anunţ important a făcut...

Cardul naţional de sănătate, OBLIGATORIU de astăzi. Ce anunţ important a făcut Casa de Sănătate Timiş pentru cei care nu l-au primit încă

0
DISTRIBUIȚI

card de sanatate

Aveţi nevoie de o consultaţie medicală, de o reţetă sau trebuie să vă internaţi în spital? Începând de astăzi, 1 septembrie, serviciile medicale, cu excepţia urgenţelor, vor fi acordate doar pe baza cardului naţional de sănătate, care a devenit obligatoriu. Acest lucru este valabil doar pentru asiguraţii care au card de sănătate emis.

Cum nu toată lumea a reuşit să intre în posesia lui, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a luat decizia de a prelungi programul de lucru cu asiguraţii din judeţ. Astfel, în perioada 1 – 8 septembrie, persoanele asigurate se pot adresa CJAS Timiş pentru ridicarea cardului naţional de sănătate, de luni până vineri, între orele 08.00 – 20.00.

Potrivit reprezentanţilor CJAS Timiş, asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului pot verifica dacă li s-a emis acest instrument prin accesarea serviciului pus la dispoziţie pe site-ul instituţiei.


De asemenea, asiguraţii cărora până la această dată nu li s-a emis cardul de sănătare pot beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestuia.

„Asiguraţii care au pierdut sau deteriorat cardul de sănătate vor solicita eliberarea unui card duplicat la casa de asigurari. Până la primirea noului card de sănătate, asiguraţii vor avea acces la servcii medicale în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate ce li se va înmâna în momentul în care vor depune cererea pentru emiterea cardului duplicat. Pentru asiguratii care împlinesc vârsta de 18 ani şi/sau dobândesc calitatea de asigurat se generează automat din sistem comanda de tipărire şi distribuire a cardului de sănătate. Nu este necesară solicitarea în scris a asiguratului pentru eliberarea cardului. Aceaştia vor primi cardul naţional de sănătate prin servicii poştale, la domiciliul înscris în cartea de identitate”, mai transmite CJAS Timiş.

536.076 de carduri de sănătate au fost tipărite pentru asiguraţii din judeţul Timiş, însă 10% nu erau încă ridicate, săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.