Cea mai înaltă clădire din România și cel mai mare parc suspendat...

Cea mai înaltă clădire din România și cel mai mare parc suspendat al țării vor fi ridicate la Timișoara: a început construcția Openville FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


p>INAUGURARE OPENVILLE 22_resize

Cea mai înaltă clădire din România și cel mai mare parc suspendat se vor regăsi, la Timișoara, în cel mai nou proiect dezvoltat de Grupul Iulius care a inaugurat marți lucrările de construcţie pentru Openville, un concept de tipul „lifestyle center”, care va deveni un reper pentru dezvoltarea durabilă a orașului de pe Bega.

Piatra de temelie a fost pusă de însuși Iulian Dascălu, odată cu o capsulă a timpului. Momentul a fost binecuvântat de ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Investiția în acest proiect depășește 220 de milioane de euro. ansamblul urbanistic se va găsi în imediata vecinătate a Iulius Mall Timişoara. Acesta este cel de-al doilea proiect de tip „mixed use” din portofoliul companiei, după Palas Iaşi.

Office Openville - UBC0Lucrările de construcţie vor fi etapizate. Astfel, primele lucrări vor fi la componenta office, mai precis la clădirea de birouri clasa A United Business Center 2 (UBC 2), poziţionată în zona adiacentă Iulius Mall, înspre Bulevardul Antenei. Aceasta va avea o suprafaţă de 18.000 mp şi 11 etaje, şi va respecta principiile „clădirilor verzi” pentru obţinerea certificării LEED. Aici au fost semnate deja parteneriate cu Ness Software Engineering Services, furnizor de top de servicii de proiectare externalizate, şi REGINA MARIA, care va deschide prima sa policlinică din Timişoara, adică pentru 30% din spații. Clădirea va fi finalizată până la sfârşitul anului 2016. Potrivit reprezentanților companiei, prima fază de dezvoltare a ansamblului Openville va fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 şi va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail şi parcul. A doua etapă va presupune dezvoltarea de spaţii office până la suprafaţa de 131.000 mp, în funcţie de cerinţele pieţei.

Parc Openville 1„Primul concept al proiectului a fost creat de compania Jerde din SUA, una dintre cele mai mari case de arhitectură şi planificare urbană la nivel mondial. Adaptarea la condiţiile actuale de piaţă şi integrarea la linia urbanistică a Timişoarei au fost realizate de arhitectul Radu Mihăilescu. Openville va avea o suprafaţă total construită de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timişoara va fi parte integrată. Cea mai mare pondere o va avea componenta office, dezvoltată sub brandul United Business Center, care va include şapte imobile, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 mp închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România (155 m şi 27 de etaje). Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinaţionale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane”, spune comunicatul Iulius Grup.

„Openville va crea la Timişoara şi cel mai mare parc suspendat din România, un spaţiu verde de peste 55.000 mp. Acesta va fi o adevărată oază de relaxare pentru întreaga familie, cu patinoar, carusel, fântâni arteziene, piaţete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori maturi, 20.000 de arbuşti şi gazon special. Pe segmentul de retail, Openville va completa atracţiile oferite de Iulius Mall Timişoara cu un nou mix de branduri, peste 100 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, 15 săli de cinema, o zonă de fresh market, cel mai mare loc de joacă şi alte opţiuni pentru petrecerea timpului liber. În plus, proiectul va include şi patru săli pentru evenimente speciale şi corporate, cu o capacitate totală de 2.500 de persoane. Clienţii vor beneficia în Openville de 3.750 de locuri de parcare, subterane şi supraterane, dotate cu un sistem inteligent de ghidare, care îi va ajuta pe şoferi să găsească foarte uşor locuri libere. Aproximativ 16.500 de persoane vor lucra în ansamblul Openville”, mai transmit reprezentanții companiei.

Openville Timişoara în cifre: investiţie totală de peste 220 de milioane de euro; 594.000 mp suprafaţă total construită; 265.000 mp suprafaţă total închiriabilă (retail + office); Retail (Iulius Mall Timişoara + Openville): 134.000 mp închiriabili; Office clasa A, 7 clădiri: 131.000 mp închiriabili; Congress Hall: 4 săli, 2.500 de persoane; Parc şi spaţii verzi: 55.000 mp; Locuri de parcare: 3.750.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.