CH Poli obține o victorie „de serviciu” după un start ezitant cu...

CH Poli obține o victorie „de serviciu” după un start ezitant cu CSM Focșani. Ce spun timișorenii despre tensiunea din jocul cu ”lanterna”

0
DISTRIBUIȚI

poli focsani (4)

Handbaliștii alb-violeți au obținut azi o victorie așteptată pe teren propriu. CH CSU Politehnica s-a impus cu 31-26 în fața ultimei clasate CSM Focșani 2007 după un meci cu multe întreruperi și o tensiune inutilă. Alb-violeții nu au început bine partida, fiind conduși la start și cu trei goluri de către nou promovata din Moldova.

Timișorenii doreau azi să facă rapid uitat eșecul de la Baia Mare. Totuși, deși în fața lor se afla o trupă modestă, elevii lui Pero Milosevic s-au văzut conduși cu 5-2 după opt minute de joc foarte slabe. Avantajul pe tabelă a fost recăpătat abia în minutul 19 (9-8). Din acest moment CH Poli nu mai avea cum să piardă jocul din mână. Alb-violeții s-au distanțat pe tabelă la patru goluri, 16-12 fiind scorul pauzei. Totuși, jocul gazdelor nu a strălucit nici în partea a doua. Bănățenii s-au distanțat la +6 la jumătatea părții secunde, dar fragmentările dese datorate eliminărilor, dar și a loviturilor de la 7 metri numeroase acordate de oficialii de joc, au făcut ca meciul să aibă tensiune negativă. De la 24-19 în minutul 45, focșănenii s-au apropiat la doar trei goluri cu șase minute rămase pe ceas. Până la urmă formația cu un lot mai numeros și puternic s-a impus la cinci goluri diferență, dar nu a fost o victorie cu foarte multă glorie.

Cel mai bun marcator al lui Poli a fost Mihai Timofte cu 11 reușite, patru dintre ele venind de la 7 metri. Lasica (8 goluri), Chikovani, Pejovic (câte 3), Grigoraș, Leordean (2) și Ștefan au fost ceilalți marcatori ai gazdelor. De partea cealaltă golgheterul Focșaniului a fost Robert Năstăsie, cu opt goluri marcate, la fel ca în cazul lui ”Tim” patru reușite au venit după lovituri de pedeapsă.


Poli adună nouă puncte după șase etape și se deplasează runda viitoare la Vaslui. Focșaniul e codașa Ligii Naționale, cu zero puncte.

”Punctele sunt importante”

Timișorenii s-au declarat mulțumiți de victorie după meci, chiar dacă jocul nu a strălucit. ”Nu am jucat la același nivel cu care am jucat meciurile cu Turda și Ploiești… Am încheiat jocul bine, cu patru goluri. Am avut momente bune, trebuie să muncim bine… Am făcut câteva antrenamente dure, nu am jucat așa bine. Pe mine mă deranjează când jucătorul face o prostie. După ce îi spun să facă ceva și face exact contrarul. Acest aspect m-a deranjat, pentru că aceste lucruri se repetă meci de meci, s-a repetat și la Baia Mare. La final e bine să ne vedem de erorile noastre, nu de arbitraj. Nu a fost o mare partidă, dar punctele sunt importante”, a declarat Pero Milosevic, antrenorul lui CH Poli.

”Am jucat mereu la victorie și nu s-a pus problema câștigătoarei. Tot respectul pentru echipa din Focșani, a jucat handbal până la final. Dar trebuie să fim realiști, nu suntem în luptă directă cu ei, avem obiective diferite. Ne dorim să jucăm bine cu echipele cu care ne luptăm în mod direct. Sunt trei puncte importante pentru noi. Prefer să jucăm mai modest, decât foarte bine și să pierdem la un gol… E normal să existe tensiune într-un meci oficial, ne-am dorit foarte mult victoria. Probabil de aceea nu am început meciul foarte bine și când am încercat să revenim nu a fost exact cum am dorit. E bine că am reușit să ne impunem până la final”, a explicat Mihai Timofte.

”Echipa mea era pregătită de Liga a II-a, cu gândul de a lupta la promovare. Nu am făcut niciun transfer, doi băieți de gazdă sunt accidentați. Încercăm să ne acomodăm cu aerul tare al primei ligi, băieții pot mai mult deși mulți dintre ei provin din eșalonul secund”, a conchis Viorel Ciubotaru, antrenorul Focșaniului

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.