Consilierul primarului Robu, Marian Vasile, visează metrou în orașul de pe Bega,...

Consilierul primarului Robu, Marian Vasile, visează metrou în orașul de pe Bega, deşi nu are habar de costuri. Vezi ce planuri uimitoare a propus acesta VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

marian vasile (4)

Consilierul județean Marian Vasile este de acord cu primarul Nicolae Robu, căruia îi este și consilier personal, în ceea ce priveşte amenajarea unui metrou în urbea de pe Bega. Chiar dacă un kilometru de linie de metrou costă cât bugetul Timişoarei pe un an, Vasile susține că alocarea de bani pentru un studiu de ezabilitate nu este o operaţiune inutilă.

Prezent în studioul HDV, în calitate de invitat al emisiunii PRESSALERT LIVE, Vasile a comentat că „este un plan de viitor, da. Nu o să fie un metrou propriu-zis. Dacă aţi fost în Germania, aţi văzut că există acele S-Bahn care merg şi la suprafaţă şi în interior.


Timişoara, datorită configuraţiei istorice, este blocată. Bega împarte oraşul între nord şi sud. Podurile nu sunt suficiente, străzile nu sunt suficient de late. Trebuie făcut un studiu de fezabilite ca să se vadă, tehnologiile astăzi sunt evoluate”. Deşi a susţinut că metroul este absolut necesar pentru dezvoltarea Timişoarei, liberalul nu avea habar cât costă o asemenea investiţie.

După ce a aflat cât costă un kilometru de metrou, Vasile a spus că „înseamnă că este un proiect de viitor. Eu cred că ar trebui să îl întrebaţi pe domnul primar despre viziunea sa. Metroul nu va fi doar în Timişoara. În contextul creării metropolei, gândiți-vă că s-ar putea să fie accesat acest S-bahn şi de zona periurbană. Noi avem o viziune pentru 50 de ani. Dacă nu avem acest parcurs, vom stagna”. Marian Vasile a susținut că Timișoara ar trebui conectată astfel și cu localități mai îndepărtate, cum ar fi Recașul. De asemenea, liberalul a afirmat că este nevoie ca pe plan local partidele politice să semneze un acord pentru principalele obiective ale județului pe următorii 30 sau chiar 50 de ani.

Este important de menţionat că urbea de pe Bega nu are ieşire la autostradă direct din Timişoara, aşa cum are Arad, iar autorităţile locale se plâng de costurile amenajării unui drum de doar câțiva kilometri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.