Consiliul Judeţean Timiş, cinci milioane de euro pentru candidatura Timişoarei la titlul...

Consiliul Judeţean Timiş, cinci milioane de euro pentru candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană. Cine sunt aleșii județeni care s-au abținut de la vot

0
DISTRIBUIȚI

timisoara 2021 capitala culturala

O nouă dovadă de susţinere pentru Timişoara în cursa pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană a Culturii. După ce aleşii din Consiliul Local Timişoara au votat alocarea a 20.000.000 de euro, care ar urma să fie folosiţi în perioada 2017-2020 pentru pregătirile necesare în cazul în care orașul de pe Bega va fi capitală culturală în anul 2021.

Astăzi, şeful CJT, Titu Bojin, a declarat că „vreau să votăm în unanimitate tocmai pentru a demonstra că CJT este alături de Timișoara și chiar dacă proiectul a venit pe ultima sută de metri și nu a fost votat în comisii, ați văzut că am discutat înainte de plen în comisiile reunite ale consiliului județean, și eu sper să se voteze în unanimitate suma de cinci milioane de euro pentru perioada 2017-2022.


Banii se vor acorda doar dacă căștigăm titlul de Capitală Culturală Europeană. În decembrie urmează prima etapă de selecție, când se va alege între orașele rămase în concurs. Probabil că vor rămâne în jur de patru sau cinci și asta ne va da posibilitatea ca anul viitor să discutăm posibilitatea finanțării dacă depășim etapa de selecție, și sper să o depășim, pentru că Timișoara merită, de asta am și dat o sumă care este suficient de mare dacă ne uităm la alte județe. Și dacă ne uităm la Craiova, județul a dat patru milioane. Este adevărat că acolo s-au adunat cinci sau șase județe, care și ele dau bani pentru Craiova. La noi, și Aradul este în competiție, poate reușim în etapa a doua să atragem și Aradul, Reșița și Hunedoara înspre noi, pentru că facem parte din aceeași regiune”.

Atunci când proiectul a fost supus la vot, aleşii judeţeni Petru Jurvale, Traian Stancu şi Marcel Mihoc s-au abţinut, însă actul a trecut şi banii vor fi alocaţi în condițiile menţionate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.