Contribuție timișoreană importantă la noul TITLU EUROPEAN obținut de naționala de minifotbal....

Contribuție timișoreană importantă la noul TITLU EUROPEAN obținut de naționala de minifotbal. România, triumfătoare în fața gazdei Croația

0
DISTRIBUIȚI

picture

Naționala României de minifotbal și-a păstrat supremația continentală. ”Tricolorii” de pe sintetic au trecut în marea finală miniEURO 2015 de țara gazdă, Croația, cu scorul de 5-1. Primul gol al partidei a fost marcat de un jucător care evoluează pentru Informatica Timișoara la futsal, Adrian Călugăreanu.

România pe teren mic seamănă cu Brazilia anilor 90 și 2000, câștigă fără a impresiona la început pentru a încheia apoi turneul final în forță. La fel s-a întâmplat la Vrsar, Croația, și cu elevii lui Dan Cojocaru, antrenor care a preluat ștafeta de la timișoreanul Tibi Lajos, reținut acasă cu probleme personale.

Parcursul României a fost de excepție după calificarea din Grupa B.


În optimi eurocampionii au trecut de Israel cu 2-0. Astăzi a fost o zi plină pentru ”tricolori”. În sferturi Slovenia a fost învinsă cu 4-1. Cel mai greu meci a fost în semifinale, acolo unde portarul Rădulescu a contribuit la calificarea în urma loviturilor de departajare, scor 3-2 cu Cehia.

România a disputat apoi un act final perfect în fața Croației, încurajate de pe două mii de spectatori pe arena construită special pentru minifotbal. Publicul a fost inhibat ușor de reușita splendidă a lui Adi Călugăreanu, de la Informatica Timișoara, care a marcat după 45 de secunde cu semi-foarfecă de excepție. În minutul 14 din cele 20 ale primei părți, scorul a devenit 2-0 după reușita din lovitură liberă a lui Mircea Popa. Partea a adus și mai mult spectacol pe terenul alunecos din cauza precipitațiilor. Același Popa a despins naționala noastră la 3-0 în minutul 30. Gazdele au forțat și și-au scos portarul ca la hochei, ceea ce a dus la reușita de la mijlocul terenului a lui Tănase. Imediat s-a făcut 4-1 pentru că a venit și golul de onoare al gazdelor. Marcat de Prpic (min. 33). Finalul apoteotic, cu bucuria întregii delegații după fiecare gol marcat, a mai adus o reușită pentru Burciu, cea de 5-1.

Pe lângă jucătorul Informaticii, originar din Brașov, Timișoara a mai fost reprezentată la miniEURO de Nicolae Costândana (MAV Sports și Lorena Giarmata Vii). După hora bucuriei de pe teren, ”tricolorii” au fost premiați de Răzvan Burleanu, care e și președintele Federației Europene de Minifotbal. Titlul din Croația a fost al șaselea consecutiv din șase posibile!

Foto: campionateminifotbal.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.