CRIZA IMIGRANȚILOR Gara de est din Budapesta, EVACUATĂ, circulația trenurilor – întreruptă....

CRIZA IMIGRANȚILOR Gara de est din Budapesta, EVACUATĂ, circulația trenurilor – întreruptă. Ce spun autoritățile UPDATE Traficul feroviar a fost reluat

0
DISTRIBUIȚI

4256Măsuri drastice în capitala Ungariei. Autoritățile au închis, marți dimineață, principala gară din Budapesta, Keleti. Niciun tren nu mai intră în gară, și niciun nu pleacă – acesta a a fost anunțul autorităților maghiare, care au dat de înțeles că măsura este valabilă pe termen nelimitat.

Gara de Est (Keleti) din Budapesta a fost închisă marți și evacuată, iar traficul a fost suspendat din cauza afluxului mare de imigranți (aproximativ 500) care încercau să se îmbarce în trenurile care aveau ca destinație orașe din Austria și Germania, a informat compania de transport din Budapesta, BKK, pe pagina sa de Facebook, informează EFE.

„Niciun tren nu va sosi și nu va pleca din gara Keleti până la noi ordine.


Cerem tuturor să părăsească locul”, a fost mesajul transmis la difuzoare, în gară. Sute de polițiști au început să evacueze gara.

4096Potrivit MTI, gara a fost închisă începând cu ora locală 9.00. Polițiștii s-au așezat în formație pentru a bloca accesul imigranților către peroane. Forțele de poliție au blocat și accesul în gară și dinspre pasajul pietonal. Potrivit Reuters ar fi vorba de alți 1.000 de imigranți care așteaptă în fața gării Keleti și care strigă „Germania, Germania!” și „Vrem să plecăm!”.

Un total de 3.650 de imigranți au plecat cu trenul de la Budapesta spre Viena, doar în cursul zilei de luni.

UPDATE Gara Keleti din Budapesta a fost redeschisă traficului feroviar, însă nu pentru imigranți, care în continuare nu au acces în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.