Cu un pas mai aproape de realizarea Institutului Oncologic din Timişoara. Ce...

Cu un pas mai aproape de realizarea Institutului Oncologic din Timişoara. Ce hotărâre a luat Guvernul astăzi

0
DISTRIBUIȚI

institut oncologic

476 de paturi de spitalizare va avea Institutul Regional de Oncologie din Timişoara, care ar urma să fie realizat pe Calea Torontalului. Potrivit hotărârii prin care Guvernul a aprobat, astăzi, indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiţii, unitatea medicală va fi amplasată pe o suprafaţă de 5,5 hectare.


Institutul Oncologic ar urma să fie realizat în 36 de luni, iar valoarea construcţiei şi a dotării acestuia va fi de peste 510 milioane de lei.

Finanţarea realizării şi dotării Institutului Oncologic din Timişoara se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, şi, în completare, din alte surse legale. Studiul de fezabilitate prevede realizarea unităţii medicale prin transformarea şi extinderea scheletului clădirii de pe Calea Torontalului, care a fost începută în anul 1994 cu destinaţia de spital municipal, însă n-a mai fost finalizată.

Realizarea acestui institut va rezolva problema majoră a lipsei de spații pentru spitalizare și îngrijiri paleative, insuficiente în prezent ca număr și dotare, având în vedere incidența cancerului în zona de vest a României. Cancerul reprezintă a doua principală cauză de mortalitate, după bolile cardiovasculare. Timișul este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afecțiunilor oncologice din România, cu peste 15.000 de pacienți luați în evidență, numărul cazurilor nou apărute fiind în creștere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.