Cum a explicat liberalul Frunzăverde în faţa instanţei presiunile făcute asupra primarilor...

Cum a explicat liberalul Frunzăverde în faţa instanţei presiunile făcute asupra primarilor să adune voturi pentru Iohannis

2
DISTRIBUIȚI

frunzaverde stiripesurse

Tribunalul Caraş Severin l-a audiat, astăzi, pe Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, în dosarul DNA în care a fost trimis în judecată alături de vicepreşedintele instituţiei, Ionesie Ghiorghioni, pentru că între cele două tururi de scrutin au făcut presiuni asupra primarilor să adune voturi pentru Klaus Iohannis, ameninţându-i că nu vor mai primi finanţări dacă nu-i ajută. Frunzăverde a explicat, referindu-se la discuţia ambientală în care dădea indicaţii cum să fie abordaţi primarii, că „a avut loc în campania electorală și a fost o discuție politică în condițiile în care era în vigoare acea Ordonanță, 55 (parcă), ce s-a dovedit ulterior neconstituțională. În acea vreme se acredita ideea că dacă va veni PNL la guvernare, primarii migratori nu vor mai primi fonduri guvernamentale. În acel moment, nu aveam nicio posibilitate să exercit vreo influență politică sau administrativă asupra primarilor”, conform expressdebanat.ro.

Preşedindele CJ Caraş Severin a susţinut că nu aveam nicio influență politică asupra lor pentru că primarii au plecat la PSD și tocmai de asta au plecat, pentru că nu le puteam oferi finanțare de la Consiliul Județean, și motivați de speranța că aceasta va veni de la Guvern (…) În legătură cu afirmația vom ține cont de proiectele derulate de primăriile conduse de respectivii primari, afirmația a fost făcută în sensul că proiectele demarate în 2014 și nefinalizate, aflate în curs de derulare, vor fi mai departe finanțate cu bani de la Guvern.


Acel vom tine cont nu se referea la niciun alt motiv. Nu aveam nevoie de nicio consolidare politică sau administrativă. Eram aproximativ la jumătatea mandatului de presedinte CJ și ales cel puțin până în 2017 vicepreședinte la PNL pentru relații europene și reprezentant al PNL în adunarea politică a PPE. Am folosit sintagma pe care am rugat să fie transmisă în aceasta formă mai departe domnul președinte vă roagă, eu vă rog să încercați să obțineți să determinați oamenii să voteze Iohannis. Această afirmație nu poate fi interpretată ca presiune, nu poate să însemne presiune”.

Sorin Frunzăverde a avut o explicaţie şi pentru mesajele transmise în legătură cu bugetul pentru 2015, declarând „toate afirmațiile sunt parte a unei discuții mai lungi cu privire la buget și alocări bugetare către primării, fiind o parte a strategiei noastre de a încerca să demontăm și să înlăturam din conștiința publică concepția potrivit căreia odată ajunși la putere (PNL) să nu mai facem alocări către proiectele demarate de primari PSD. Afirmațiile referitoare la vot nu sunt legate de cele care țin de discuția precedentă. După afirmația că vom ține cont urma completarea de proiectele începute, aceasta fiind continuarea”.

2 COMENTARII

  1. LA BRUTARIEEE fara nicio explicatiee! ajunge! ne-ai mintit&furat destul frunzulita! hai gata te-ai ofilit si putrezit deja de atata halie! acum faci pipi pe toate aranjamentele tale bolsevice! LA BRUTARIIEE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.