Cupa României: Anunțul FRF care îi dă speranțe Ripensiei. Vezi ce adversar...

Cupa României: Anunțul FRF care îi dă speranțe Ripensiei. Vezi ce adversar va întâlni CSM Lugoj, singura echipă din Timiș cu prezența asigurată în turul 5

0
DISTRIBUIȚI

ripensia csebes (37)

Federația Română de Fotbal a publicat ieri programul turului 5 al Cupei. CSM Lugoj, echipă care a profitat de gafa UTA-ei, o va întâlni pe Metalul Reșița în propriul fief. Federalii iau în calcul și posibilitatea ca Ripensia să câștige recursul înaintat pentru aceeași greșeală ca arădenii în jocul cu FC Caransebeș. Dacă se întâmplă acest lucru timișorenii o vor întâlni peste o săptămână pe CS Ineu în ”Ciarda Roșie”.

Două aspecte interesante dau de înțeles că roș-galbenii au o șansă importantă la recurs. În primul rând UTA BD, echipă care a comis aceeași greșeală de a efectua patru schimbări, la Lugoj, a fost din start scoasă din calculele turului 5. Inițial, trupa de pe Mureș a trimis o hârtie înainte să vină o hotărâre. Arădenii așteptau luni motivarea deciziei pentru a ataca, dar FRF i-a programat deja pe lugojeni, care figurează cu vechea denumire de CS Vulturii 2009 să evolueze contra Metalului Reșița. Pentru timișenii pregătiți de Cosmin Petruescu e o șansă mare de a aduce o echipă de A pe ”Tineretului” deoarece ”rosso-nerii” se află în degringoladă. Partida dintre cele două bănățene va avea loc marți, 8 septembrie, de la ora 16.30.

Celălalt aspect notabil care îi dă speranțe Ripensiei, pe lângă faptul că clubul s-a mișcat rapid pentru depunerea recursului, e modul în care a fost abordată situația de către FRF. Comsia de Recurs va da probabil în cursul zilei de azi un răspuns la cazul care într-adevăr nu e prevăzută exact în regulament.


Astfel, deși ”Ripi” a făcut aceeași eroare ca adversarul direct, FC Caransebeș, a făcut-o după ce ”gugulanii” au greșit primii în acest sens. Mai mult, competiția KO nu prevede exact ce se întâmplă când ambele grupări implicate într-un meci pierd la masa verde. În mod normal una dintre echipe are câștig de cauză. De altfel acesta reprezintă și un punct atins de roș-galbeni în contestație, pe lângă cel confirmat al arbitrilor care au indus echipele în eroare. Un alt aspect interesant e că în duelul cu CS Ineu din turul următor, Ripensia / FC Caransebeș figurează primele (ca gazde posibile). Cărășenii sunt însă în B și nu ar avea dreptul de a organiza jocul într-o singură manșă cu o echipă de ligă inferioară. Culmea, fiind vorba de CS Ineu, grupare din C, Ripensia (L4) ar avea voie să facă patru schimbări dacă e programată în acest meci. La fel de bine însă federalii pot rămâne de neînduplecat, situație în care Ineul nu va avea adversar și va avansa direct în turul superior. Tot în această rundă Bucovina Pojorâta câștigă la masa verde meciul cu FCM Dorohoi deoarece botoșănenii s-au retras.

Cazurile din vestul țării i-au determinat pe cei de la FRF să publice și un anunț suplimentar după program pentru a sublinia regulamentul privind schimbările de jucători.

Iată anunțul FRF legat de jocul din turul V:

► AS FC Ripensia Timișoara (TM) / CS FC Caransebeș (CS) – CS Ineu (AR)*

*O decizie în privinţa acestei partide se va lua după analizarea recursului depus de Ripensia. În şedinţa Comisiei de Disciplină şi Etică din 28.08.2015, Ripensia, FC Caransebeş şi UTA Bătrâna Doamnă au fost sancţionate cu pierderea jocului prin fortfait în baza articolului 86/9/1 din RD.

Vezi și restul jocurilor programate în turul al cincilea. 

Ceas în ”D”

Dacă Ripensia ar putea părăsi Cupa pe ușa din dos după un 6-1 cu o divizionară B, în campionatul Ligii a IV-a Timiș lucrurile merg ceas în continuare pentru roș-galbeni. Elevii lui Cosmin Stan sunt lideri cu cinci succese din cinci după ce au trecut ieri de Dumbrăvița cu 6-2 într-o restanță din runda 4. În weekend roș-galbenii au bifat un set și la Jimbolia: 6-0 cu ”Marcel Băban”. ”Am reușit să treceme peste momentele acestea mai grele din viața clubului nostru… Ripensia, chiar cu problemele acestea de natură psihică, e pe un drum ascendent, relațiile sunt tot mai sudate”, a declarat Cosmin Stan, ”principalul” Ripensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.