Cupa României, optimi: BC Timișoara pierde la Târgu Jiu după un meci...

Cupa României, optimi: BC Timișoara pierde la Târgu Jiu după un meci de deschidere presărat cu multe erori

1
DISTRIBUIȚI

11_resize

Energia Târgu Jiu și BC Timișoara au deschis azi sezonul intern de baschet masculin cu jocul tur din optimile de finală din Cupa României. ”Leii” și gorjenii au oferit spectacol doar pe final. Gazdele au profitat mai mult de greșeli și vor veni pe Bega cu un avantaj de șase puncte, scor 65-59 (28-22).

Obligat să trimită doi români permanent pe teren în Cupă, Dragan Petricevic a mizat pe Popescu și Florin Popa din primul minut cu Energia. Primul 5 a fost completat de stranierii Low, Barovic și Shiloh. Deoarece noul echipament nu a sosit încă timișorenii s-au prezentat și la primul joc oficial cu maiourile negre folosite la antrenamente. De partea cealaltă, formația din Tg. Jiu a apelat la Guțoaia și fostul timișorean Dragoș Andrei pe ”posturile de autohtoni”. Primele minute au arătat două echipe crispate. Shiloh a deschis scorul după 120 de secunde de joc. Dar gazdele aveau să preia inițiativa și să conducă cu un avantaj mic după primul sfert (12-10). Meciul a fost strâns în continuare, presărat cu dese ratări la cele două coșuri. Trupa din Târgu Jiu a fost prima care a spart bariera de +3 pe tabelă și cel ce pare noua sa vedetă, Eziukwu, a făcut 18-12.


De la acest scor, bănățenii au reușit să revină la 20-18 în favoarea lor după reușita lui Low. Energia a forțat apoi și a refăcut diferența până la pauză (28-22). Sfertul 3, disputat sub aceleași coordonate, a adus totuși mai multe puncte. Gazdele s-au distanțat tot la un maximum de șase puncte. Timișoara, din nou conservatoare, a reușit prima să dea o triță, de abia pe finalul acestei pătrimi, dar replica a venit instant și Troupe a refăcut avantajul pe sirena care anunța finalul a 30 de minute.

Sfert final extrem

Sfertul 4 a fost și singurul de baschet adevărat, la extreme. Mai întâi, Energia ”s-a dus” la +11 după coșurile lui Eziukwu și Diggs pentru ca apoi ”leii” să revină spectaculos. Trițele lui Milosevic și Low, apoi coșurile lui Popa l-au făcut pe Antonis Constantinides să ceară de două ori consecutiv time out deoarece scorul devenise 58-59. Din păcate pentru timișoreni, rămași fără Shiloh (eliminat pentru greșeli), amfitrionii s-au trezit până la urmă. Guțoaia și-a readus echipa în avantaj minim și apoi în ultimele momente presărate cu greșeli de ambele părți Troupe a găsit coșul de la distanță care a stabilit scorul final: 65-59. Imediat după sirenă Milosevic a intrat în colimatorul antrenorului său și BCT pare încă departe de ”chimia” mult dorită.

Peste trei zile, joi, de la ora 18.00, ”leii” vor încerca să obțină calificarea în Sala ”Constantin Jude”. Energia va pleca de la +6 și e acum ușor favorită la sferturi.

Cel mai bun marcator al partidei de azi a fost Jamar Diggs de la Energia, autor a 19 puncte. De la gazde acesta a fost urmat la numărul de puncte de J. Eziukwu (15), ambii au realizat și câte 9 recuperări. De partea cealaltă coșgheterul lui BC Timișoara în Oltenia a fost Derrick Low, cu 16 puncte, Barovic (13 puncte) l-a urmat în această ierarhie. Ceilalți marcatori alb-violeți au fost: F. Popa (10), Milosevic (6), Popescu (5), Shiloh (4), Milencovici (4) și Nikolov (1).

1 COMENTARIU

  1. Bine ca a pierdut – chiar ma bucur – sincer ! Uraaaaa 🙂 🙂
    A’l-de-Maio si Vermesan papa banii urbei – se stie !
    Au aruncat la gunoi tot ce a fost mai bun din baschetul timisorean !
    Numai piloșii și favoriții ajung sa joace !!
    Oare se mai „sare la… cap” … cu cadouri, atenții, numai sa ramana pe pozitie ????
    Chiar as fi curios !!!!
    Mai bine ma duc la Rugby sau la Fotbal !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.