De două ori mai mulți imigranți în Europa în primele opt luni...

De două ori mai mulți imigranți în Europa în primele opt luni din 2015 față de întreg anul trecut. Cum afectează criza refugiaților viața culturală din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

refugiati

Criza refugiaților care iau cu asalt Europa în această perioadă dă peste cap viața culturală din Timișoara. Formația United Continuo Ensemble, care urma să concerteze seara trecută la Biserica Lutherană, în cadrul Festivalului de Muzică Veche, nu a mai putut să ajungă la Timișoara, după ce transportul feroviar pe ruta Austria – Germania – Ungaria a fost blocat de autorități în încercarea de a stopa valul de imigranți.

Potrivit cifrelor furnizate de Agenția Europeană Frontex, în primele opt luni ale anului au fost înregistrați peste 500.000 de bărbați, femei și copii la granițele UE, față de „numai” 280.000 în tot anul 2014.


Numai în august numărul imigranților a ajuns la 156.000. Dintre aceștia, peste 88.000 au sosit în Grecia ( de 11 ori mai muți ca în aceeași lună în 2014). În Ungaria, peste 55.000 de imigranți, intrați din Serbia, au fost recenzați în același interval, (de 20 de ori mai mulți decât în august 2014).

În Ungaria a intrat de marți în vigoare noi acte normative care privesc imigranții. Cei care forțează gardul de sârmă ghimpată construit între Ungaria și Serbia sunt arestați și riscă trei ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.