Doar o remiză pentru România în Ungaria, dar ”tricolorii” mai fac un...

Doar o remiză pentru România în Ungaria, dar ”tricolorii” mai fac un pas către Euro 2016

0
DISTRIBUIȚI

ROMANIA-DAN-11

România a obținut doar o remiză albă în această seară pe terenul Ungariei. În urma acestui rezultat elevii lui Anghel Iordănescu au pierdut șefia grupei F, dar și-au mărit șansele de a ajunge în Franța.

Al șaptelea joc al naționalei din preliminariile pentru Campionatul European din 2016 s-a încheiat cu un egal. Cu timișoreanul Gabriel Torje titular România a dominat teritorial și și-a creat până la urmă mai mult ocazii ca gazdele de pe Groupama Arena. Înainte de startul jocului două facțiuni rivale din țară s-au bătut între ele în sectorul rezervat fanilor oaspeți iar imnul României a fost huiduit copios.

Prima șansă de gol a aparținut ”tricolorilor” prin Keșeru, care a executat puțin peste poartă o lovitură liberă de la distanță.


Gazdele au replicat prin Dzsudzsak, tot dintr-o fază fixă și cu aceiași finalitate, aut de poartă. Ocaziile mari au lipsit. În prima parte posesia oaspeților a fost întreruptă de șutul bun al lui Szalai, respins de Tătărușanu. Torje a avut și el o șansă bună de gol, dar șutul său a fost deviat în corner. Startul părții secunde a aparținut echipei Ungariei, dar apoi jucătorii echipați în galben au pus stăpânire pe joc. În minutul 67 același Gabi Torje a obținut o lovitură liberă de la 16 metri, dar execuția lui Keșeru a trecut peste poartă. Românii puteau forța golul victoriei pe final, dar nici debutul lui Budescu nu a adus mai multă inspirație în atac.

S-a încheiat 0-0 și România ocupă acum locul 2 cu 15 puncte, păstrează distanța de trei puncte față de Ungaria, locul 3, și prezența în Franța e aproape asigurată. Luni, România întâlnește pe teren propriu Grecia (ora 21.45), echipă care a pierdut pe teren propriu, scor 0-1 cu Finlanda. Noul lider al grupei e Irlanda de Nord, câștigătoare cu 3-1 în I-le Feroe.

Ungaria: Kiraly – Fiola, R. Juhasz (Guzmics 24), Kadar, Leandro – Stieber (Priskin 88), Elek, Tozser, Dzsudzsak – Szalai, Nikolic (Nemeth 70).

România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ – Prepeliţă, Hoban – Popa (Chipciu 69), Sănmărtean (Budescu 78), Torje (Maxim 90) – Keşeru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.