„Duelul viorilor”, în această seară, la Timișoara. Ce artiști se vor înfrunta...

„Duelul viorilor”, în această seară, la Timișoara. Ce artiști se vor înfrunta pe scena sălii Capitol

0
DISTRIBUIȚI

Foto Press_Virgil Oprina_Duelul Viorilor 2015_Chisinau_1Cele mai tari viori din lume se „duelează” la Timișoara în această seară. Un Stradivarius și un Guarnieri sunt gata să încânte cu sunetul lor melomanii care diseară, de la ora 19.00, vor alege să se bucure de muzică în Sala Capitol.

Ajuns la mijlocul celei de-a cincea ediții, Turneul Internaţional „Duelul viorilor”, un proiect Radio România, organizat de Centrul Cultural Media, ce are  loc în perioada 22 septembrie – 4 octombrie 2015, se dovedește a fi, și de această dată, un real succes.


Violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru cântă împreună cu pianistul Horia Mihail.

Duelul Viorilor este o întrecere amiabilă pentru cucerirea publicului, numele sonore ale instrumentelor – Stradivarius „Pachoud”, pe care cântă Liviu Prunaru și Guarneri del Gesu, pe care cântă Gabriel Croitoru (care este pusă la dispoziție de Muzeul Național George Enescu, în patrimoniul căruia se află)- trecând pe planul doi. Cei doi violonişti au ales lucrări de o sensibilitate aparte, care poartă ascultătorii într-o frumoasă călătorie muzicală, noutatea fiind că în partea a treia cei doi interpretează câteva tangouri celebre din repertoriul internațional, în frumoase aranjamente pentru două viori și pian.

Pianistul Horia Mihail este implicat, în calitate de solist sau coleg de scenă, în mai multe proiecte muzicale similare pe care Radio România le derulează de câțiva ani: „Este într-adevăr un câştig al întregii vieţi culturale a României, fiindcă astfel de concerte, astfel de idei, atrag în sală nu numai obişnuiţii sălilor de concert,  melomanii, ci şi oameni care sunt, pur si simplu, curioşi să vadă, să audă, să înţeleagă. Evenimentul nu este singular, mai există Pianul Călător, Flautul Fermecat, Vioara lui Enescu, toate proiecte ale Radioului Public, lucru care nu face altceva decât să arate că ceea ce se întâmplă este de fapt o normalitate cât se poate de bine-venită”, declară acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.