Echipa „Verde pentru Biciclete” nu este de acord cu interzicerea bicicliştilor în...

Echipa „Verde pentru Biciclete” nu este de acord cu interzicerea bicicliştilor în centrul istoric al Timişoarei: „Nu se justifică”. Când se vor plimba pe două roți pe strada Mărășești

0
DISTRIBUIȚI

20150824_201352

Bicicliştii din Timişoara sunt supăraţi pe reprezentanţii primăriei, după ce s-a luat decizia de a li se interzice accesul în centrul oraşului. Nicolae Robu a explicat pe Facebook, în urmă cu două zile, că această măsură drastică a fost luată „ca urmare a nenumărate semnalări din partea pietonilor că nu se pot plimba niciunde relaxaţi în oraşul nostru, că în Piaţa Victoriei, pe Mărăşeşti, pe Alba Iulia etc. mulţi au fost loviţi sau cel puţin speriaţi – cât pe ce să fie loviţi – de biciclete şi diverse alte vehicule, ei sau, uneori, copiii lor”.

Astăzi, Romina Faur, coordonator al mişcării pentru pedalare „Verde pentru Biciclete” a anunţat că nu este de acord cu această decizie a Primăriei Timişoara. „Nu se justifică această restricţie, o considerăm nejustificată. Ne dorim în continuare să existe o comunicare pozitivă şi frumoasă cu Primăria Timişoara, dar trebuie respectate nişte drepturi ale bicicliştilor. Am sperat că este doar o decizie de moment.


Dacă nu, vom începe discuţiile aferente. Este trist că nu se încurajează mersul pe bicicletă”, a declarat, astăzi, Romina Faur.

Şi în această toamnă, echipa „Verde pentru Biciclete” va organiza pedalarea „Numărătoarea de Toamnă” dar, de data aceasta, va fi una mai specială. Astfel, la evenimentul care are loc duminică, 4 octombrie, la care sunt aşteptaţi să participle aproximativ 1.500 de iubitori ai mersului pe două roţi, participanţii vor putea să se plimbe cu bicicletele pe strada Mărăşeşti. O cerere în acest sens depusă la Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Timişoara a fost aprobată. De asemenea, va urma o plimbare pe lângă bicicletă prin centrul oraşului.

verde pentru biciclete

„Ideea ne-a venit după acţiunile din ultima săptămână. Vrem să arătăm că bicicliştii îşi arată respectul faţă de pietoni. Nu vrem să fie un protest tacit, pur şi simplu vrem să mergem ca şi pietoni pe lângă bicicletă prin centrul oraşului. Ne vom opri în Piaţa Operei, unde vom elibera baloane. Îi îndemn pe toţi timişorenii biciclişti să vină duminică la pedalare, să arătăm că suntem foarte mulţi biciclişti, le cerem suportul lor”, a mai precizat Romina Faur.

Startul în pedalare se dă la ora 11.00, pe platforma Timco de pe str. Circumvalaţiunii, iar în cadrul acesteia va fi susţinută şi candidatura oraşului la titlul de capitală culturală europeană. Asfel, un stand al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 va fi amplasat pe strada Mărăşeşti, atunci când bicicliştii vor ajunge în centrul oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.