Elevii din Timiş, tot mai atraşi de şcoala profesională, unde învaţă o...

Elevii din Timiş, tot mai atraşi de şcoala profesională, unde învaţă o meserie. Cum îi stimulează financiar statul

0
DISTRIBUIȚI

scoala profesionala

Tot mai mulţi elevi din judeţul Timiş care au terminat clasa a VIII-a aleg să meargă mai departe la o şcoală profesională, şi nu la liceu.


Aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii şcolari, după ce au observat că doar 85 de locuri din cele 840 de la şcolile profesionale din Timiş au rămas neocupate, adică mai puţin de 10%.

„Este un an în care, spre surpriza noastră plăcută, constatăm că avem 85 de locuri libere la cele 30 de clase pe care ni le-am propus în planul de şcolarizare şi toate clasele realizate la acest moment. Cele 85 de locuri neocupate se regăsesc în fiecare din unităţile de învăţământ, însă nu în măsură să afecteze nerealizarea unei clase sau a mai multor clase. Este un semn de bun augur, este un semn că elevii noştri încep să conştientizeze rolul extrem de important al învăţământului profesional şi tehnic şi faptul că pregătirea lor pentru inserţia pe piaţa muncii se face într-un mod corespunzător în şcolile profesionale”, este de părere Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

Vă reamintim că statul român oferă burse în valoare de 200 lei tinerilor care se înscriu la o şcoală profesională. Mai mult, în Timişoara funcţionează mai multe clase profesionale după model dual, adică în parteneriat cu diferite firme, din partea cărora elevii mai primesc încă 200 lei lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.