Este oficial: Centrul ONCOGEN din Timişoara se deschide la sfârşitul lunii octombrie....

Este oficial: Centrul ONCOGEN din Timişoara se deschide la sfârşitul lunii octombrie. Câţi cercetători vor lucra aici şi cum îi vor ajuta pe bolnavii cu cancer

0
DISTRIBUIȚI

oncogen

La Timişoara, specialiştii vor încerca să găsească cele mai bune tratamente pentru bolnavii de cancer care nu răspund la terapiile clasice, dar şi leacuri pentru bolile alergice, şi nu numai. Asta pentru că ONCOGEN, „Centrul de terapii genetice și celulare în tratarea cancerului”, realizat cu 12 milioane de euro lângă Spitalul Judeţean Timişoara, cu bani de la Uniunea Europeană, va fi, în sfârşit, inaugurat, în această toamnă.

Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, a declarat, astăzi, că ONCOGEN va fi deschis la sfârşitul lunii octombrie, după mai multe amânări.


„Am ajuns pe ultima sută de metri. ONCOGEN va fi inaugurat în săptămâna 20 – 25 octombrie. Mai sunt câteva mici lucruri de remediat, în mare parte licitaţiile au fost încheiate, peste 90 % proiectul ONCOGEN este finalizat”, a precizat Marius Craina. Potrivit managerului celui mai mare spital din vestul ţării, deocamdată nu se pot face angajări în cadrul ONCOGEN. Asta pentru că schema de personal nu a fost încă aprobată de Ministerul Sănătăţii. „În cursul săptămânii viitoare va fi definitivată schema de personal care va deservi centrul ONCOGEN şi se vor putea face angajări”, a mai spus Marius Craina.

În centrul de lângă Spitalul Judeţean Timişoara, unic în Europa, vor putea lucra aproximativ 60 de cercetători. „ONCOGEN este, în esenţă, un centru dedicat cercetărilor în cancer, nu tratamentului, care merg de la experimente în laborator până la tratamente experimentale. Noi avem posibilitatea prin acele camere de la etajul 3 să ajungem până la pacient, dar nu la tratamentul de rutină, ci la tratamentul experimental. ONCOGEN are trei linii majore de cercetare, principala linie de cercetare este legată de cancer, a doua de celulele stem şi medicina regenerativă şi a treia – imunoterapii în cancer sau bolile alergice”, a declarat, astăzi, Virgil Păunescu, managerul de proiect al ONCOGEN.

De asemenea, în cadrul centrului realizat cu bani europeni va funcţiona şi o fabrică de medicamente de mici dimensiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.