EXCLUSIV Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, la DNA. Vezi ce prejudiciu...

EXCLUSIV Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, la DNA. Vezi ce prejudiciu ENORM este în dosarul în care este vizat UPDATE 2 Veste şoc pentru secretarul Cojocari

5
DISTRIBUIȚI

gheorghe ciuhandu cu hartie 1 p

Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, a ajuns în urmă cu câteva minute la sediul DNA Timişoara. Însoţit de soţia sa, acesta a refuzat să facă declaraţii, susţinând că a primit o hârtie şi după ce se va lămuri despre ce e vorba va spune mai multe. DNA Timișoara a început ancheta și în dosarul finanțării echipei de fotbal a lui Marian Iancu, Poli Timișoara, de către primărie, asta după ce recent, foștii șefi ai Consiliului Județean Timiș au fost trimiși în judecată pentru că au dat bani ilegal echipei de fotbal.

Curtea de Conturi a stabilit, ca și în cazul Consiliului Județean Timiș, faptul că banii dați echipei de fotbal Politehnica Timișoara  a lui Marian Iancu de către Primăria Timişoara au fost alocați ilegal. Auditorii au stabilit că trebuie recuperată de la cei vinovați suma de 31.669.417,71 lei. Primăria Timișoara a contestat în instanță raportul Curții de Conturi, însă a pierdut în ambele instanțe. Tribunalul Timiș a stabilit printre altele „potrivit Legii nr. 273-2006, cheltuielile bugetare pot fi antrenate doar în condiţiile existenţei unei baze legale şi cu respectarea acesteia. În acest cadru, se constată că scopul contractului de asociere a fost acele de a fi acoperite cheltuielile echipei de fotbal, conform HG nr.


1447-2007, fără a fi stabilită o contrapartidă în beneficiul asociatului Consiliului Local, aceasta pentru că obligaţiile stablite în sarcina clubului, prin art. 4 din contract, nu pot fi calificate ca şi contrapartidă în livrări de bunuri şi servicii, astfel că forma contractului de asociere nu este specifică naturii acestui contract (art.7 şi 28 din Codul fiscal). Tribunalul reţine, de asemenea, că societatea cu care Consiliul Local a încheiat  contractul de asociere este o societate comercială pe acţiuni”.

În disperare de cauză, la ultimul termen de la Curtea de Apel Timişoara s-a dus chiar secretarul Ioan Cojocari să susţină cauza, afirmând că „nu am fost obligaţi să vedem cum cheltuie banii. Au spus (n.r. Curtea de Conturi) că nu este de interes public. Media de spectatori în perioada aceea a fost de 27.000. Media de gratuităţi a fost de 7.000 de oameni. A fost o emulaţie fantastică. E un fenomen social. Cum să spui că nu e de interes public? Jucătorii de aici au împânzit Divizia A. Dacă banii aceştia au fost daţi ilegal suportăm această povară. Dacă sunt 600.000 de lei e una, dar nu să vii şi să spui că sunt 30 de milioane”.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Gheorghe Ciuhandu a părăsit sediul DNA după aproximativ 50 de minute. Fostului primar i s-a adus la cunoștință faptul că este pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, urmând să fie audiat miercuri.

UPDATE 2 Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a fost, de asemenea, pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în acest dosar. De-a lungul timpului, Cojocari a fost cel care a susţinut în permanenţă că finanţarea a fost legală. La momentul alocării banilor, ginerele lui Cojocari era jucător al Politehnicii Timişoara.

5 COMENTARII

  1. nu sint fan poli, nu l-am agreat atit pe ciuhandu cit si pe robu, DAR Robu intr-o emisiune la digi24 a ridicat o problema interesanta. el a spus ca inspectorii de la curtea de conturi primesc un procent din prejudiciul estimat, daca justitia il confirma. poate de aceea tot auzim de aceste sume fabuloase.

  2. Nesimtitii astia, fosti turnatori/colaboratori secu care au furat ca-n codru trebuie sa putrezeasca in puscarie! Nesimtitii astia au fost iertati dupa Dec.”89 din spirit de toleranta si pentru ca suntem un popor iertator, sau…popoulatie prea fraira! iar ei au crezut ca li se cuvine! LA PUSCARIE PE VIATA! Banii acestia furati de ei pentru a-si face ei case in Spania, Germania, Austria sau Elvetia (nu in rusia) furati de la noi puteau fi folositi pentru construirea unor scoli (si astazi copii nostrii invata in case nationalizate, ca ai lor sunt prin Elvetia, Viena)! sau un spital de oncologie pentru toti muritorii de rand, platitorii de impozite (ca ei NESIMTITII se trateaza pe la Viena, nu la moscova)! NESIMTITII! LA PUSCARIE!

    • sa merje dumeta la poshcarii cu tat niamu teu. noi icishia la premariii am fekut lejea asa cum trebe asa se stii mata. ca nio cemat la DNA asta ieste manevre de la PSD dar merje si iele la bulau imidiat. bojin si socru lu ponta. boule si capra ci iesti. uuuuuuooooooooooooooooooooo

  3. Nu va puteti imagina cum se lafaiau acesti nesimtiti ,la Primaria de 5 stele 🙂 parca era primaria lor…atat Ciuhandu cat si Cojocari…la puscarie cu ei…ca au dat case la toti judecatorii si procurorii corupti din Timisoara…dar se pare ca se schimba si generatiile,iar la DNA sant alti procuroti,carora nu au mai apucat sa le dea nimic…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.