EXCLUSIV PSD şi PNL „muncesc” la desemnarea candidaţilor pentru alegerile din 2016....

EXCLUSIV PSD şi PNL „muncesc” la desemnarea candidaţilor pentru alegerile din 2016. În ce stadiu se află pregătirile şi cine e liberalul care a anunţat că ar putea intra în cursă împotriva primarului Robu

0
DISTRIBUIȚI

alegeri

Pregătirile pentru alegerile din 2016 sunt în toi în Timiș, acolo unde PNL și PSD muncesc la alcătuirea listelor cu candidați. Însă, deşi social-democrații declară neîncetat că principalul ţel este câştigarea Primăriei Timişoara, până la acest moment declaraţiile nu par să fie susţinute şi de acţiune.

Pregătirile PNL

Legat de pregătirile pentru alegerile din 2016, secretarul executiv adjunct al PNL Timiş, Marian Vasile, a declarat că „la ora actuală suntem în procesul de primire a fişelor de aspiraţii până la sfârşitul lunii septembrie. Tot luna aceasta va fi finalizat şi conceptul privind selecţia candidaţilor şi departajarea lor comparativă. După cum s-a spus deja în presă, există două componente majore care ţin de susţinerea internă şi fişa candidatului, care va fi un punct pentru fiecare aspirant. În cazul candidaţilor pentru funcţia de primar, vom începe efectuarea sondajelor în teren şi sperăm ca majoritatea candidaturilor să fie stabilite la sfârşitul lunii octombrie, respectiv luna noiembrie. Bineînţeles că aceşti candidaţi vor începe munca efectivă pentru a-şi susţine candidaturile proprii şi până la depunerea efectivă a dosarelor de candidatură în luna aprilie a anului 2016”.

Până la acest moment nu mai puţin de 500 de fişe de aspiraţii au fost depuse în cadrul PNL Timiş.

Lupta internă pentru Primăria Timişoara

În ceea ce priveşte competiţia pentru Primăria Timişoara, mai-marii liberali se feresc să dea nume, însă Ovidiu Drăgănescu, fost prefect de Timiş, a declarat pentru o publicație locală că şi-a trecut în fişa de aspiraţii şi funcţia de primar al urbei de pe Bega. Drăgănescu, care a deţinut funcţii de deputat, președinte de comisie, vicepreședinte de consiliu județean, prefect sau șef de filială al PNL, a pus ochii şi pe funcţia de preşedinte al CJT, funcţie de altfel dorită şi de Marian Vasile şi de Marin Popescu, consilier judeţean şi fost şef al IŞJ Timiş.

Drăgănescu a confirmat aspiraţiile sale pentru PRESSALERT.ro și a spus că „asta nu înseamnă că nu vreau să candideze domnul Robu.


După părerea mea orice filială de partid ar trebui să aibă vreo trei candidați pentru orice post. Sincer, în sufletul meu, aș vrea mai mult spre structurile centrale. Eu încă am o viziune de ansamblu asupra PNL și a modului cum ar trebui să evolueze. Evident că primul candidat, dacă dorește să rămână, este domnul Robu”.

Pregătirile PSD

De cealaltă parte, planurile PSD Timiş se leagă de congresul formaţiunii. Mai exact, secretarul executiv interimar al PSD Timiş, Adrian Negoiţă, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „avem în derulare un proces de stabilire a candidaţilor pentru consiliile locale şi primării. După congres se va stabili o listă. În fiecare organizaţie locală se fac propuneri, după care se adună şi se discută în Biroul Judeţean. Competiţia internă în cadrul PSD Timiş va consta din fişa candidatului unde se va stabili ce gânduri şi ce proiecte are, evident vom avea şi sondaje în teren pentru a stabili unde sunt poziţionaţi candidaţii. Practic, pentru alegerile din 2016 termenul de depunere a candidaturilor este luna octombrie, după care vor avea loc o analiză la nivelul Birolui Judeţean, competiţia internă şi analiza prin prisma criteriilor de departajare”.

Speranţe pentru Primăria Timişoara

Şi totuşi, la nivelul PSD pregătirile nu par să fie la fel de avansate ca în cadrul PNL. Preşedintele PSD Timişoara, Sebastian Răducanu, a declarat pentru PRESSALERT.ro că momentan niciun pesedist nu şi-a anunţat, în scris, intenţia de a candida la Primăria Timişoara.

„PSD respectă respectă calendarul naţional care spune că până în luna octombrie se pot depune candidaturi pentru funcţiile de primar şi consilier. În momentul de faţă nu există, dacă ne raportăm la Timişoara, vreo candidatură depusă, încă. Probabil că în cel mai scurt timp se vor depune şi aceste candidaturi, împreună cu fişele fiecărui candidat. Probabil că la începutul lunii noiembrie vom avea stabiliţi candidaţii pentru fiecare localitate în parte”.

Cu toate că încă nu există desemnat un canidat care să intre în luptă cu Nicolae Robu, Răducanu spune că social-democrații nu se tem că vor pierde alegerile din 2016. „Suntem optimişti pentru că din discuţiile le care le-am avut cu oamenii din fiecare cartier în parte, există o nemulţumire din partea cetăţenilor cu privire la modul în care e administrată Timişoara sau cu privire la proiecte care au fost sau nu duse la bun-sfârşit”, a spus liderul PSD Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.