EXCLUSIV Șeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, apartament de...

EXCLUSIV Șeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, apartament de la primărie după un ABUZ GROSOLAN al Justiției

16
DISTRIBUIȚI

cladire brancoveanu 19

Primăria Timișoara i-a închiriat și apoi i-a vândut procurorului Ion Brașoveanu, acum procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, un apartament din care foștii chiriași au fost dați afară printr-un abuz halucinant al justiției.

Chiriaș cu acte în regulă, în 2005, în apartamentul cu numărul 12 din imobilul cu numărul 9 de pe strada Brâncoveanu din Timișoara era Dumitru Răducanu. Acesta era chiriaș de mulți ani, ultima oară fiindu-i prelungit contractul în anul 2000 și primise o aprobare de la primărie că își va putea cumpără locuința în baza Legii 112/1996. Cum acesta lucra în transport, făcând numeroase curse externe și fiind mai mult pe drumuri, în apartament stătea concubina sa de la aceea vreme, Sanda Pîrlici, care a fost mandatată de acesta să-l reprezinte ca și chiriaș. „Mă duceam în fiecare lună să plătesc chiria la ICRAL cum era atunci. La un moment dat nu mi-au mai primit banii, spunându-mi că trebuie să vină titularul contractului obligatoriu să plătească. Nu mi-am dat seama, iniţial, de ce. Nu au vrut să-mi ia banii, deşi le-am spus că sunt mandatarul chiriaşului”, a povestit pentru PRESSALERT.ro, Sanda Pîrlici, acum aflată în Italia.

În 18 noiembrie 2005, Primăria Timişoara depune la Judecătoria Timişoara o acţiune prin care solicită anularea contractului de închiriere cu Dumitru Răducanu, pe motiv că nu locuieşte acolo de mai mult de trei luni, că stau alte persoane şi are datorii neplătite, solicitându-se, de asemenea, evacuarea celor din locuinţă. Acţiunea era semnată de primarul Gheorghe Ciuhandu, iar din partea Juridicului, pentru secretar, de Simona Drăgoi. Iniţial, la dosar, primăria a depus ca probe o copie xerox după un proces verbal scris de mână, fără număr de înregistrare şi care la final nu avea nume şi semnături complete în care se constata că Răducanu nu mai stă în apartament.


Până la termenul din 2 februarie 2006, Primăria Timişoara trimite un document din care reiese că , între timp, toate restanţele au fost achitate. La același termen, judecătorul Mircea Todor decide amânarea judecării procesului până în 2 martie 2006, la solicitarea primăriei, care a dorit să aibă timp să studieze cererea de intervenient în dosar depusă de Sanda Pîrlici.

Cu toate acestea, în 16 februarie 2006, conform încheierii civile nr.1872, în şedinţă publică, în lipsa părţilor, judecătorul Todor „constată cauza de judecare şi o reţine pentru soluţionare”, termenul pentru pronunţare fiind stabilit în 23 februarie. Prin minuta încheiată în 23.02.2006, judecătorul a admis în parte acţiunea Primăriei Timişoara, dispunând anularea contractului de închiriere şi evacuarea persoanelor din locuinţă, asta întâmplându-se cu mult înaintea termenului de judecată stabilit – 2 martie 2006.

În 6 martie, era deja redactată sentinţa cu tot cu motivare. Teoretic, cei nemulţumiţi ar fi putut să facă apel în 15 zile numai că „am primit citaţiile de abia în martie. Le-au trimis la adrese greşite. Oricum s-a judecat între timp”, a spus femeia. Cum sentinţa a rămas definitivă pentru că nu a fost atacată, s-a trecut la evacuarea celor din apartament, care au pierdut şi contestaţia la executare. În apartamentul evacuat s-a mutat un nou chiriaş – procurorul Ion Braşoveanu, la vremea respectivă şef secţie Urmărire Penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Ulterior, a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, iar acum structura care conduce procurorii de pe raza Curţii de Apel Timişoara. Acestuia i s-a vândut, în 2009, apartamentul de 47,74 mp, în baza Legii 112/1996, deşi la momentul intrării în vigoare a legii nu era chiriaş, condiţie obligatorie pentru a se putea perfecta tranzacţia. Vă reamintim că structura centrală a DNA a ridicat peste 10.000 de dosare de la Primăria Timişoara, legate de vânzările de spaţii pe Legea 112 pentru a verifica legalitatea acţiunilor.

Nu am reuşit să-l contactăm pe judecătorul Mircea Todor, care acum este la Tribunalul Timiş, pentru a ne explica cum a dat sentinţa înainte de termenul pe care chiar domnia sa l-a stabilit pentru a continua judecarea dosarului, deoarece este plecat în concediu. Procurorul Ion Braşoveanu susţine că nu ştie ce s-a întâmplat înainte de a deveni chiriaş, susţinând „sunt treburile lor (ale celor din primărie,n.a) cum au făcut. Apartamentul are 45 de metri pătraţi. Am stat cu nevasta şi doi copii. Acum nu mai stau acolo, dar este proprietatea mea. Nu ştiu ce s-a întâmplat în instanţă. Îl ştiu pe judecătorul Todor, cum pe toţi îi ştiu, dar nu sunt nici în relaţii nici de prietenie, nici de duşmănie”.

16 COMENTARII

  1. Verificati va rog si care este legatura intre dosarul vanzarii unei parti din cimitirul evreiesc si procurorul Brasoveanu. In medil notarilor se vorbeste ca notarul din Pta Unirii care a intocmit unul din contractele de vanzare a terenului cimitirului a fost salvat pentru ca a luat-o stagiar pe sotia procurorului. Cel de-al doilea contract tot fraudulos a fost intocmit de catre o alta nevasta de procuror. Si toti au scapat basma curata.
    Acum vedeti cata dreptate am avut atunci cand spuneam ca Brasoveanu este omul tiganilor bastani.
    Vedeti ca spuneam adevarul?
    Stiti de ce nu a picat filiera magistratilor? Iterceptarile au ajuns la ei pentru ca ascultarea telefoanelor se face pentru protejarea interlopilor cu gulere albe si nu pentru adevar.

    • Bre Obirsanu cum te bagi tu in seama la orice articol, dute dreac’ de parasuta, habar nu ai pe ce lume traiesti, Brasoveanu e procuror General tu ce plm esti bre sa iti dai cu parerea ca proasta? Toata ziua latrii despre orice si despre oricine, ma mir cum de te mai suporti? Esti zero barat si crezi ca asa mai aude lumea de tine, esti de o prostie tulburătoare;)

  2. Urmeaza proc TRION MARIUS de la curtea de apel Timisoara care este (era) mana „lunga” a lui Brasoveanul impreuna faceau formau mafia blaturilor de la curtea de apel.
    Trion , Brasovean aveti zilele numarate ! Sa dus vremurile cand incasati 10,000€ de la interlopi si arestam pe cine ne convine nu pe cine trebuie ! LA PUSCARIE CU GUNOAIELE!

  3. Aberatie si incoerenta juridica mai mare nici nu am mai auzit.Instanta nu poate rămâne în pronunțare decât dacă procedura de citare este realizata cu părțile ,în caza contrar find un viciu de procedura hotărârea poate fii desființata în căile de atac.Este adevarat ca uneori se pot strecura vicii de procedura , însa pentru asta sunt căile de atac,In speta nu cred ca e asa cum susține autorul ,dosarul fiind de acum 9 ani nu îmi mai aduc aminte .Pe rol am avut multe astfel de cauze , ca de altfel si ceilalți colegi ai mei.

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/09/exclusiv-seful-parchetului-de-pe-langa-curtea-de-apel-timisoara-apartament-de-la-primarie-dupa-un-abuz-grosolan-al-justitiei/

    • autorul articolului va plăti într-o zi pentru superficialitatea cu care își tratează articolele

  4. păcat că nu se pedepsește cu pușcăria calomnia și neglijența în servici ;))) a autorului de 2 bani, a scrie din ‘burtă’ și a nu fi pedepsit crează precedente ce dau aripi presei teleghidate politic, rușine pentru societatea în care trăim și pentru cei care acceptă mizeria unor așa ziși ziariști ….

  5. Ai omis domnule coleg TM cazul reclamat de prefectul Bacala „judecatorul Mircea Tudoran l-a asteptat pe secretarul Primariei sa vina in sala desi acesta nu avea calitate in dosarul cu majorarea pretului caloriei”
    Care este justificarea obedientei dumneavoastra?

    • Nu am cunoștința de o astfel de reclamație ,in sala de judecată instanța nu așteaptă pe nimeni ,exista o procedura destul de riguroasa privind apelarea cauzelor.

  6. Mai DNA de mai sus vezi ca proc BRASOVEANU este pretenul meu Eu il apar ca suntem colegi de pahar la Gradina Banateana. Nu cumva tu esti ala Butuza care lucrezi cu nevasta lui Brasoveanu. Nevasta lui Brasoveanu are birou notarial in casa lui Butuza zis DNA.

    • Obirsanu comentatoarea de serviciu;) Fuge lumea de ea ca dracu’ de tamaie si vrea sa si facă putina reclamă prin ziar ca nu are clientela;)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.