EXCLUSIV Viceprimarii Timişoarei, city-managerul Sorin Drăgoi şi şefii de direcţii din primărie,...

EXCLUSIV Viceprimarii Timişoarei, city-managerul Sorin Drăgoi şi şefii de direcţii din primărie, REACŢII la nota internă în care primarul Robu îi acuză de indolenţă

2
DISTRIBUIȚI

DNA LA PRIMARIE07_robu (1)

La debutul lunii septembrie, primarul Nicolae Robu emitea o notă internă prin care își acuza colaboratorii din primărie de indolență și rea-voință. Actul era adresat viceprimarilor, city-managerului, secretarului, și „tuturor şefilor de structuri organigramice de nivel I”. Nota internă cu numărul 32 din 10 septembrie începea abrupt, Nicolae Robu anunţând sec „vă aduc la cunoştinţă nemulţumirea mea profundă privind eficienţa în muncă a aparatului Primăriei”.

Contactați de PRESSALERT.ro, cei vizați de nota din primărie au avut reacții diverse. Viceprimarul Dan Diaconu a declarat că „încerc să îmi fac datoria față de cei care m-au ales și față de echipa din care fac parte. Ritmul din acești trei ani s-a reflectat în reușite și probabil și în nereuşite. Este nevoie de eficiență, asumarea responsabilității pentru a schimba în bine acest oraș, iar gestul de a cere aceste lucruri nu mi se pare deplasat”.

Viceprimarul Traian Stoia a susținut că nu a intrat în posesia notei, dar că va comenta la o dată ulterioară conținutul ei. Nici secretarul primăriei, Ioan Cojocari, nu pare să fi văzut nota, acesta declarând pentru PRESSALERT.ro că „sunt în concediu medical, am fost operat”.

City-managerul Sorin Drăgoi ne-a declarat că „eu am contract de management, nu sunt funcționar public.


Pot să plec oricând doresc din funcție dacă nu mi-am îndeplinit obiectivele, dar dacă așa stă situația, domnul primar poate să îmi comunice printr-o notă adresată mie. Cred că domnul primar era mai degrabă supărat pe activitatea din primărie”.

De departe, cel mai tranșant a fost șeful Direcției Fiscale, Adrian Bodo, care ne-a spus că „nu mă simt vizat de nota asta, având în vedere constatările Curții de Conturi, care a emis anul acesta certificat de conformitate pentru Direcția Fiscală, care atestă că ne facem datoria și că respectăm legea și, așa cum ni se cere, punem suflet și suntem corecți și cinstiți. Nu mă deranjează nota respectivă”.

În vreme ce șeful Direcției Tehnice, Culiță Chiș și șefa Direcției Economice, Smaranda Haracicu, nu au putut fi contactați pentru a oferi detalii, șeful Direcției Instituții Școlare, Sanitare, Sportive și Culturale va fi condusă de Mihai Costa, a declarat că „îmi asum ceea ce scrie acolo şi încerc să nu am probleme şi să îmi fac datoria. Doar ne solicită să ne asumăm responsabilităţile. Fac tot ce pot ca să fiu eficient în compartimentul pe care îl am în gestiune”.

Arhitectul-șef al Primăriei Timișoara, Ciprian Cădariu, a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect, în vreme ce șefa Direcției de Comunicare, Alina Pintilie, a susținut că „apelul privind respectarea legii și a asumării responsabilității este firesc indiferent de domeniul în care îți desfășori activitatea. Consider că respectul față de cetățeni, corectitudinea și loialitatea față de oraș sunt principii care trebuie să guverneze orice instituție publică”. Șeful Direcției de Mediu, Adrian Bere, a lipsit șase luni de la muncă după ce a avut probleme de sănătate, astfel că nu a putut oferi o reacție legată de nota respectivă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.