Explozie devastatoare în India, din cauza dinamitei depozitate lângă un restaurant: peste...

Explozie devastatoare în India, din cauza dinamitei depozitate lângă un restaurant: peste 100 de oameni au murit

0
DISTRIBUIȚI

REFILE - ADDING ADVISORYATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATHPeople stand near the site of an explosion in Jhabua district at Madhya Pradesh, India, September 12, 2015. At least 60 people were killed in the town in central India on Saturday when a cooking gas cylinder blew up in a restaurant and set fire to explosives stored nearby, police said. REUTERS/Stringer  TEMPLATE OUT

O explozie produsă sâmbătă într-un restaurant din statul indian Madhya Pradesh (centru) s-a soldat cu cel puțin 104 morți și 60 de răniți, a anunțat poliția indiană, potrivit AFP.

„O sută patru morți au fost confirmați pentru moment.


Optzeci și două de corpuri au fost examinate și alte 22 urmează să fie analizate. Conform informațiilor mele, 60 de persoane au fost rănite, dar numărul ar putea fi mai mare”, a declarat M. L. Gond, responsabil al poliției din Jhabua, districtul unde a avut loc catastrofa.

Numărul mare de morți se explică și prin faptul că în apropierea restaurantului se afla o stație de autobuz, pe un traseu foarte frecventat de localnici.

Deflagrația s-a produs la ora locală 08.30. Echipele de salvare caută în continuare oameni printre grămezile de moloz, deoarece clădirea în care se afla restaurantul s-a prăbușit din cauza exploziei.

La câteva ore după explozie, autoritățile locale au evocat un accident drept cauză a acestei tragedii, în condițiile în care în subsolul clădirii adiacente restaurantului era stocată dinamită folosită în industria minieră.

Premierul indian Narendra Modi a reacționat pe contul său de Twitter, declarându-se „extrem de îndurerat de pierderile de vieți omenești în explozia de la Jhabua”.

Sursa foto: indianexpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.