Filme din… mașina de pompieri. Ce legende ale cinematografului puteți vedea într-un...

Filme din… mașina de pompieri. Ce legende ale cinematografului puteți vedea într-un inedit eveniment, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

wanderkino-1

O veche maşină de pompieri îşi va face apariţia, în data de 1 octombrie, în Piaţa Libertăţii din Timişoara, dar nu pentru a stinge vreun incendiu. Ea a venit tocmai de la Leipzig, cu cinemateca mobilă (Wanderkino), pentru a organiza proiecţii de filme vechi acompaniate cu muzică live şi, în turneul lor prin România, se vor opri şi la Timişoara.

Într-o atmosferă care aminteşte de începuturile cinematografiei, Wanderkino proiectează diferite tipuri de filme mute, de la comedii, filme epice sau de avangardă până la cele experimentale, acompaniate la vioară şi pian, iar întreaga recuzită a cinematografului – tehnica de sunet şi lumini, scaunele pentru public şi toate aparatele necesare proiecţiilor – se află în maşina Magirus Deutz din 1969.

Evenimentul face parte din „Das Deutschlandprojekt/Proiectul Germania”, prin care Centrul Cultural German şi-a propus să prezinte timişorenilor în fiecare an un oraş german, pentru a descoperi diferite lucruri inedite din viaţa acestuia, anul acesta fiind rândul oraşului Leipzig.

Cinemateca mobilă din oraşul german întreprinde călătorii din 1999, fiind prezentă până acum atât în oraşe din Germania cât şi în Franţa, Slovenia, Polonia, Cehia, Suedia, Italia, Danemarca şi Elveţia.

Timişorenii vor putea vedea joi filmele „The Wacky World of Mack Sennett” (1914), „Garajul” (1922) cu Buster Keaton, şi „Shoulder Arms” (1918), cu Charlie Chaplin, şi vor fi acompaniate de către cei doi fondatori ai cinematecii, Gunthard Stephan la vioară şi Tobias Rank la pian.


Filmele vor fi proiectate începând cu ora 20.00, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.