Florin Marin vrea să-și prelungească luna de miere la ACS Poli pe...

Florin Marin vrea să-și prelungească luna de miere la ACS Poli pe seama Iașiului. La ce strategie apelează timișorenii în duelul cu moldovenii

0
DISTRIBUIȚI

POLI STEAUA PRIMA REPRIZA12_resize florin marin

ACS Poli primește mâine replica celor de la CSMS Iași, echipă care a început tare campionatul dar care a ajuns acum la egalitate de puncte cu timișorenii. Un mare merit pentru revirimentul bănățenilor îl are Florin Marin, antrenorul nou promovatei e invincibil de când a fost numit ”principal” în vestul țării, în urmă cu o lună de zile, și vrea să-și continue parcursul fără greșeală.

Iașiul a cochetat cu primele poziții în primele etape, acum însă formația din Moldova de află sub cea din Banat, datorită golaverajului inferior. În ultima etapă CSMS a remizat alb cu FC Viitorul. De partea cealaltă, ACS Poli ar ajunge la patru meciuri consecutive fără eșec dacă nu pierd cu echipa lui Nicolo Napoli, parcurs început odată cu numirea lui Florin Marin pe banca tehnică la finele lui august.

”Este un joc dificil, toate sunt așa, întâlnim o echipă omogenă, antrenorul lor organizează bine jocul. Nu trebuie să ne pierdem concentrarea, lucrurile funcționează bine. Jucătorii trebuie să aibă aceeași atitudine. Ei se organizează foarte bine în apărare, sunt foarte buni pe mingea a doua, ocupă bine spațiile.


Au jucători ca Golubovic, Grigorie, care pot să facă diferența, sau Enescu, Mitic. Pot să ne surprindă, sunt periculoși și la faze fixe. Au același număr de puncte ca noi, închid bine jocul, trebuie să ne luăm toate măsurile și să câștigăm. Îmi doresc să înscriem mai multe goluri, important e să ajungi să-ți creezi situații… Rezultatul e cel mai important, normal că nu suntem mulțumiți cu un egal. Îmi doresc să vină un număr cât mai mare de suporteri, aportul lor contează mult”, a declarat Florin Marin.

Experimentatul tehnician are și absențe după duelul din Cupă cu Vâlcea. Llorente e suspendat din cauza ”galbenelor” iar Cânu se resimte în continuare. În victoria din Argeș Florin Marin a apelat și la juniori în ultimele minute, Mezin Sântean și Sorescu, dar recunoaște că nu va apela constant la aceștia. ”I-am folosit să le ofer șansa să intre în echipă. Încep să apară și relațiile de joc. Sunt jucători de mare perspectivă, cu calități, au potențial, dar în acest moment nu pot să-i folosesc la prima echipă. O să le acord șanse în funcție de meci, situație și evoluția lor de la echipa a doua”, a spus Marin.

Au cerut control doping cu Iașiul

Timișorenii au cerut ca la meciul de mâine să se efectueze un cotrol doping suplimentar față de cele clasice. Astfel, mai mulți jucători ai moldovenilor vor fi testați după meci, inclusiv dintre cei de pe bancă. De obicei în Liga I acest demers e asociat ca o strategie de a inflama spiritele în tabăra adversă, o strategie care cu siguranță nu va fi pe placul președintelui executiv Florin Prunea. ”Noi cerem astfel de controale periodic. Nu este ceva împotriva celor de la CSMS Iași. Nu este ceva nou. Cu Steaua nu am cerut, dar am făcut-o la meciul cu Dinamo. Astfel ne controlăm și noi jucătorii”, a explicat Daniel Stanciu, managerul sportiv al lui ACS Poli, pentru gsp.ro.

Partida ACS Poli Timișoara – CSMS Iași se dispută mâine, de la ora 18.30, în etapa a XII-a a Ligii I. Ambele echipe au acumulat 12 puncte după 11 jocuri disputate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.