Fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu, audiat la DNA ca martor într-un...

Fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu, audiat la DNA ca martor într-un dosar privind ”posibile infracţiuni comise de militari”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2020457074">

Teodor Melescanu face declaratii validarea sa ca director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, la Palatul Parlamentului din Bucurest

Fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu a venit la DNA, vineri dimineaţă, fără a face declaraţii la intrarea în sediul instituţiei. La ieşire, însă, Meleşcanu a declarat că a fost audiat în calitate de martor într-un dosar în care se fac cercetări in rem pentru ”posibile infracţiuni comise de militari”, spunând că este vorba despre un aparat medical performant cumpărat de Spitalul Militar, relatează Mediafax.

Întrebat de ce a fost chemat la audieri în acest dosar, Meleşcanu a arătat că era firesc deoarece în calitatea sa de ministru al Apărării trebuia să ştie ce achiziţii se fac, dar că în final documentele pentru aceste achiziţii erau semnate de specialişti.

Întrebat dacă ştie despre achiziţiile pe care le-ar fi făcut fostul comandant al Spitalului Militar Ioan Sârbu, respectiv un aparat performant pentru radiologii dentare care ar fi costat foarte mult, Meleşcanu a confirmat că este vorba despre acel aparat, spunând că nu cunoaşte date despre utilizarea acestuia.

De asemenea, întrebat dacă îl cunoaşte pe doctorul Ioan Sârbu, Meleşcanu a confirmat, spunând că i-a fost subordonat.

Întrebat, totodată, dacă a încălcat legea, el a răspuns: ”Eu personal nu, evident că dacă aş fi încălcat-o nu m-ar fi chemat ca martor”.

Chestionat pe ce criterii l-a numit în funcţii pe Ioan Sârbu, Meleşcanu a spus: ”Nu cred că eu l-a numit în funcţie, cred că era acolo”.

Meleşcanu a precizat că este vorba despre ”un dosar pentru o urmărire in rem în legătură cu posibile infracţiuni comise de militari”.

Surse judiciare declarau că Teodor Meleşcanu, fost ministru de Externe şi fost şef al Serviciului de Informaţii Externe, ar fi fost chemat la DNA pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar în care este vizat un cadru medical militar.

În perioada 2007-2008, Teodeor Meleşcanu a fost ministru al Apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.