Fostul şef al APIA Caraş Severin, trimis în judecată de DNA într-un...

Fostul şef al APIA Caraş Severin, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar de corupţie. Vezi ce cunoscut om de afaceri a fost, de asemenea, inculpat

0
DISTRIBUIȚI

 

anculia romica

Fostul şef al APIA Caraş Severin, Romică Anculia, a fost trimis în judecată într-un nou dosar de DNA Timişoara, acesta fiind deja condamnat definitiv şi încarcerat în Penitenciarul Arad. Acesta este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită în forma acceptării promisiunii, iar cunoscutul om de afaceri din Caraş Severin Emil Bulboacă pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită în forma promisiunii.  Acuzaţiile sunt legate de o licitaţie pentru întreţinerea celor 370 de hectare de păşuni din comuna Sacu pe care Anculia se pregătea să o fraudeze împreună cu omul de afaceri, planul fiind să fie executate doar o parte din lucrări, iar majoritatea banilor să fie împărţiţi.

În timpul monitărizării discuţiilor ambientale purtate în biroul său, în 2011, anchetatorii au interceptat discuţiile în care se punea la punct planul, care a trebuit modificat deoarece primarul din Sacu, Nicolae Daminescu, nu a acceptat să „spargă” contractul ca să fie sub 15.000 euro valoarea şi să fie încredinţat direct.


Romică Anculia a susţinut că va reuşi să asigure câştigarea contractului de către firma lui Bulboacă, susţinând că pentru aceasta trebuie să-i dea primarului 20.000 euro. De asemenea, în urma discuţiilor s-a stabilit ca Anculia să primească 50.000 de euro de la omul de afaceri, care a fost de acord să dea respectivii bani.

Anculia a promis ca avea grijă să descalifice orice firmă care ar fi venit cu o ofertă mai mică. După deschiderea plicurilor, în 13.04.2012 oferta firmei lui Bulboacă a fost pe locul doi, comisia amânând desemnarea câştigătorului prin solicitarea de lămuriri de la firmele participante. După ce a fost reţinut de către DNA Romică Anculia, în 11.05.2012, comisia a decis anularea licitaţiei pe motiv că firmele au venit cu oferte neconforme. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Caraş Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.